Seimo nario A. Strelčiūno pranešimas: „Siūloma galimybė skirti seniūnus antrai kadencijai be konkurso“

2019 m. vasario 20 d. pranešimas žiniasklaidai

Siekiant motyvuoti seniūnus atlikti savo tiesiogines pareigas gerai ir labai gerai, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Algis Strelčiūnas vakar įregistravo įstatymo projektą, kuriuo numatoma įstaigos vadovams suteikti galimybę labai gerai įvertintus seniūnus antrai kadencijai skirti be konkurso.

Pasak A. Strelčiūno, šiuo metu galiojančio įstatymo 31 straipsnio 9 dalis numato, kad į seniūno pareigas priimama tik konkurso būdu, išskyrus atvejus, kai asmeniui, savo noru atsistatydinusiam iš seniūno pareigų, atkuriamas valstybės tarnautojo statusas taikant Valstybės tarnybos įstatymo 17 straipsnio 2 ir 3 dalyse numatytas garantijas arba kai keičiama seniūnijos forma, o seniūno pareigas einantis asmuo atitinka reikalavimus, taikomus kitos formos seniūnijos vadovui. Įstatyme taip pat numatyta, kad priimant į seniūno pareigas netaikomos Valstybės tarnybos įstatymo nuostatos dėl perkėlimo į seniūno pareigas po karjeros valstybės tarnautojų vertinimo ir tarnybinio kaitumo. Taigi, net tuo atveju, kai visi kasmetiniai veiklos vertinimai pirmosios kadencijos metu buvo geri arba labai geri, seniūnas norėdamas tęsti šią veiklą privalo vėl dalyvauti konkurse.

„Šiuo projektu siūlau numatyti, kad seniūnas, kurio visi kadencijos metiniai veiklos vertinimai pirmosios kadencijos metu buvo geri arba labai geri, o paskutinių metų veikla įvertinta labai gerai, gali būti skiriamas antrai kadencijai be konkurso. Taip pat, kad be konkurso į pareigas seniūnas gali būti priimamas tada, kai yra reorganizuojamos seniūnijos, o reorganizuojamos seniūnijos seniūno pareigas einančio asmens kasmetiniai veiklos vertinimai kadencijos metu buvo geri arba labai geri, o paskutinis veiklos vertinimas – labai gerai“, – pažymėjo A. Strelčiūnas.

Anot parlamentaro, papildžius įstatymą siūlomomis nuostatomis, būtų suteikiama galimybė seniūnui, kuris sąžiningai ir nepriekaištingai atlieka savo pareigas, ir toliau tęsti šią veiklą. Taigi tokiu būdu seniūnai būtų motyvuojami siekti kuo geresnių veiklos rezultatų, nes žinotų, kad tik taip jiems garantuojamas skyrimas antrai kadencijai be konkurso.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2019-02-20 15:58