Naujos galimybės energetikams studijuoti KTU

Energetikos sektoriuje nuo 2012 metų vis griežtinamas reikalavimas išsilavinimui, ir tai tampa didėjančia problema. Dažnėja atvejai, kai asmenys, pateikę prašymus atestavimui, sužino, kad negali būti atestuojami, nes jų išsilavinimas neatitinka keliamų reikalavimų.

Siekiant išspręsti šią darbo rinkoje kilusią problemą kovo 5 d. buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakulteto (KTU CTF) bei VšĮ Energetikų mokymų centro (EMC).

„Ne pirmus metus EMC sėkmingai bendradarbiauja su KTU Cheminės technologijos fakultetu įgyvendindami studijų programą „Chemijos inžinerija“. Absolventai baigę programą gauna „Degiųjų dujų sistemų eksploatavimo vadovo mokymo programos“ išklausymo pažymėjimą, kuris yra pripažįstamas ir vertinamas darbdavių“, – teigia fakulteto dekanas prof. Kęstutis Baltakys.

Siekiantys darbuotis energetikos srityje turi atitikti kvalifikacinius bendruosius ir specialiuosius reikalavimus. Vis tik pretendentams dažnai  tenka pasakyti, kad, nors ir pabaigs specialiuosius mokymus, tapti energetikos darbuotojais negalės dėl išsilavinimo neatitikimo.

„Mums šis bendradarbiavimas yra svarbus, nes matome, kad savo klientams galėsime sukurti didesnę vertę bei suteikti platesnį paslaugų spektrą“, – teigia Vaidas Mugauskas, EMC direktorius.

Bendradarbiavimo sutartimi siekiama plėsti abipusiai naudingas veiklas, kelti energetinio sektoriaus darbuotojų kvalifikaciją, kompetencijas bei sudaryti sąlygas įgyti reikiamą išsilavinimą.

„EMC energetikos darbuotojų atestavime vienintelė Lietuvoje turi pilnos imties akreditaciją, taip pat tai vienintelė sertifikavimo įstaiga Lietuvoje, atestuojanti energetikos darbuotojus, sertifikuojanti suvirinimo personalą ir atliekanti statybos inžinierių profesinių žinių vertinimą“, – sako V. Mugauskas.

KTU CTF suteikia galimybę išklausyti kvalifikacijos kėlimui reikalingus modulius bei gauti tai liudijančius dokumentus.

„Jaučiame rinkos poreikį ne tik užtikrinti jaunosios kartos išsilavinimą, bet ir padėti tiems, kurie dirba įvairaus pobūdžio įmonėse ir nori kelti savo kompetencijas. Ši bendradarbiavimo sutartis yra pirmasis žingsnis, tačiau jau dabar yra diskutuojama su kitomis didžiosiomis chemijos sektoriaus įmonėmis dėl universitetinio išsilavinimo įgijimo fizinių ar technologinių mokslų srityje“, –  teigia prof. K. Baltakys.

Pranešimą paskelbė: Kauno technologijos universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-03-05 15:25
Švietimas ir mokslas, Energetika
pasidalinti
atgal