Gegužės 3–4 d. vyks jubiliejinės ir didžiausios „Vyno dienos“

Penkioliktą kartą vyksianti paroda užims 4500  m2 plotą „Litexpo“ parodų ir kongresų centre. Savo produkciją joje pristatys didžiausi šalies vyno platintojai ir gamintojai, per šimtą užsienio vyninių, sidro, alaus, trauktinių, kitų gėrimų gamintojai ir pardavėjai. Didžiausia Šiaurės Europoje vyno paroda mėgėjus ir profesionalus kvies į seminarus, degustacijas ir paskaitas, kurias ves ekspertai iš Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Portugalijos ir Lietuvos.

„Vyno dienos“ prieš penkiolika metų buvo sumanytos kaip edukacinis renginys, ir savo idėjos nepametė, – sako parodos sumanytojas Arūnas Starkus. – Čia žmonės ateina sužinoti pasaulio ir Lietuvos vyno naujienų, patirti naujų skonių, praplėsti supratimą apie save.“ Paroda jau antrus metus vyksta su saikingo vartojimo šūkiu, ji yra tarptautinės  asociacijos „Wine in Moderation“ narė. Užsieniečiai parodos dalyviai išvažiuoja nustebinti lankytojų išprusimu ir smalsumu. Tai, anot A. Starkaus, geriausias augančios Lietuvos vyno kultūros įvertinimas. Šiemet parodoje bus galima sutikti beveik trisdešimt vyno gamintojų iš Ispanijos, tiek pat Italijos atstovų, taip pat vyndarius iš Prancūzijos, Vokietijos, Portugalijos, Australijos, Slovakijos, Kroatijos, Armėnijos, Azerbaidžano.

„Parodoje galėsite ragauti vynus, kuriuos seniau galėjote tik matyti išstatytus lentynose, nes savo stendus įsirengė parduotuvės „Vynoteka“, „IKI“, „Aibė“, „Bottlery“, „Vyno klubas“, –  pasakoja parodos koordinatorius Ignas Borovojus.  – Aplankykite didžiausius šalies vyno platintojus – „Mineralinius vandenis“, „Bennet distributors“, „Eugestą“, ir daugybę mažų, specializuotų platintojų, pavyzdžiui, prekiaujančių tik biodinaminiu vynu, kaip „Grynas vynas“, arba tik portugališku, kaip „Vino di Vino“. Taip pat galėsite susipažinti su mūsų šalies vyno gamintojais: Česlovu Ramoška, „Roksala“, „Bosca“, „Alita“, mažaisiais aludariais bei Pakruojo dvaro bravoru ir spirito varykla.“

Nors paroda sparčiai auga – šiemet ji užims ketvirčiu didesnį plotą, palyginti su 2018-aisiais, – jau parduota pusantro karto daugiau bilietų, daugiausia lankytojų vis dar sulaukiama iš Vilniaus. „Vyno dienos veža“ – su tokiu šūkiu šiemet kreiptasi į Klaipėdos krašto vyno  profesionalus, kuriuos organizatoriai pasiryžę į parodą atvežti ir parvežti namo. Anot parodos renginių dalies koordinatorės Eglės Majauskienės, restoranuose dirbantiesiems labiausiai reikia žinių ir bendravimo su vyndariais, tačiau jie dėl savo pajamų, darbo grafiko yra mažiausiai mobilūs. „Kviečiame Klaipėdoje, Palangoje, Neringoje dirbančius padavėjus ir someljė registruotis ir vykti į vienos dienos kvalifikacijos kėlimo kelionę. Uostamiestyje, kurortuose, kur gausu turistų, apie vyną reikia išmanyti ne mažiau nei sostinėje.“

Parodos organizatoriui „Vyno klubui“ šiemet taurėmis „Chef & Sommelier” talkina pagrindinis rėmėjas „Žana“, vandeniu vaišina „Žalia giria“, bilietus parduoda „Tiketa“, veža „Ekipažas“. Partneriai: „Vynoteka“, „Komanda“, „Tork“, „MBR“, „Atelier Wine Boutique and Tasting Bar“, „Vyno žurnalas“.

Dėl papildomos informacijos kreipkitės: Ignas Borovojus, ignas@vynodienos.lt, mob. +370 63854424

Pranešimą paskelbė: Naminė pelėda
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal