Seime pristatoma menininkės Jolantos Šmidtienės paroda „Dvi gerosios pusės“

Renginio tipas: Paroda
Renginio data: Pirmadienis, 2019 m. gegužės 6 d.
Renginio pradžia: 13:30
Renginio vieta: Seimo III rūmų parodų galerija

2019 m. gegužės 2 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Gegužės 6 d., pirmadienį, 13.30 val. Seimo narys Gediminas Vasiliauskas pristatys Seimo III rūmų parodų galerijoje eksponuojamą J. Šmidtienės parodą „Dvi gerosios pusės“. Renginyje dalyvaus parodos autorė J. Šmidtienė.

„Savo kūryboje daug dėmesio skiriu įvairių gamtos stichijų ar pačios žemės sukurtai estetikai – vėjo šėlsmui, žolynų kerojimui, vandens raibuliavimui. Asmeninius įspūdžius stengiuosi perteikti taip, kad jie skatintų fantaziją, leistų pamatyti tai, kas nematoma. Savo erdvinio siuvinėjimo paveiksluose užfiksuoju lyrines jausenas, minčių projektuojamas į vizijas ir objektus.

Esu atradusi savo autorinę vaizdavimo techniką – „erdvinį siuvinėjimą“. Tai – siuvinėjimas tarp dviejų (kartais – trijų) ant porėmio ištempto skaidraus audeklo plokštumų. Savo siūlų dygsniais, tiksliai ir preciziškai, sukuriu abstrahuotas figūras ir formas, kurios savo tikruoju pavidalu yra ne materialiuose tiulio ar šilko plokštumose, o erdvėje tarp jų. Tai – tarsi skaidrūs ekranai, aplink kuriuos vaikštant statiškas vaizdas žiūrovo akyse ima virpėti ir kisti. Iš visų pusių matomas gerasis vaizdas, kuris matomas kitoje perspektyvoje. 

Parodoje-instaliacijoje „Ugnies šokis“ įamžinau vieną iš stichijų – ugnį, tačiau ji nebus pateikta kaip negatyvi ir destruktyvi. Tai – bandymas perteikti mano vidinę būseną – energijos, veržlumo, aistros ir šilumos kupiną pasaulį. Sukūriau šešis erdvinius (trimačius) siuvinėjimo darbus ir erdvinę faktūros, šviesos ir garso instaliaciją. Šį kartą ugnies šokio kompoziciją sudarys trys skaidrūs vertikalūs paveikslai ir vaizdo medžiaga. Modernus vaizdo projekcijos, šokio ir tekstilės dialogas man padės perteikti ugnies stichiją. Antra parodos kompozicija alsuoja angeliška švara, tarsi kontrastas aistringajai ugnies stichijai. Tai – angelo sparnų iliuzija skaidrioje erdvėje. Kompoziciją užbaigia darbas „Pavasario nuojauta“. Tai – spalvų ir saulės žaismo kūrinys, kuris simbolizuos atbundančią gyvybę“, –  sako parodos autorė.

Paroda „Dvi gerosios pusės“ Seimo III rūmų parodų galerijoje bus eksponuojama iki gegužės 16 d.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-05-02 17:05
Politika, Kultūra
Renginio pradžia
2019-05-6, pirmadienis13:30
Renginio vieta
Seimo III rūmų parodų galerija
pasidalinti
atgal