Seime vyks konferencija „NVO įgalinimas dalyvauti viešojoje politikoje“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. gegužės 24 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: Konstitucijos salė, Seimo I rūmai

Gegužės 24 d., penktadienį, 10 val. Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai) vyks konferencija „NVO įgalinimas dalyvauti viešojoje politikoje“

Konferencijoje bus pristatytas Nacionalinės vartotojų konfederacijos vykdomas projektas – „Pasiūlymų dėl Lietuvos NVO įsitraukimo į viešąją politiką gerinimo centrinės valdžios sprendimų priėmėjams sukūrimas“ veikla ir studija „Baltosios knygos dėl paramos visuomeninei veiklai Lietuvos Respublikoje metmenys“. Konferencijoje bus diskutuojama dėl NVO įgalinimo dalyvauti viešojoje politikoje tobulinimo. Pateiktų pasiūlymų pagrindu bus parengti teisės aktų projektai, reglamentuojantys Lietuvos NVO ir viešąjį valdymą.

Konferencijos globėjas ir moderatorius – Seimo narys Lauras Stacevičius. Konferenciją taip pat moderuos Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos prezidentė Alvita Armanavičienė.

Konferencijos programa

Konferencija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat Seimo „YouTube“ paskyroje.

Registracija vykdoma el. p. lina.pranaite@lrs.lt arba telefonu 8 612 11 627 iki gegužės 23 d. 17 val. Asmenys į Seimo rūmus įleidžiami tik pateikus asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Projektas „Pasiūlymų dėl Lietuvos NVO įsitraukimo į viešąją politiką gerinimo centrinės valdžios sprendimų priėmėjams sukūrimas“ yra skirtas padidinti NVO dalyvavimą viešajame valdyme. Projekto tikslas – parengti siūlymus centrinės valdžios sprendimų priėmėjams dėl teisės aktų, reglamentuojančių NVO ir viešąjį valdymą, tikslu pagerinti NVO galimybes dalyvauti viešojoje politikoje. Projektą finansuoja Europos socialinis fondas.

Projekto veiklos: parengti studiją „Baltosios knygos dėl paramos visuomeninei veiklai Lietuvos Respublikoje metmenys“; atlikti Lietuvos Respublikos viešųjų paslaugų rinkų tyrimas paslaugų gavėjo ekonominės perspektyvos požiūriu; parengti teisės aktų paketus – dėl Programos uždavinio „Gerinti nevyriausybinių organizacijų galimybes dalyvauti viešojoje politikoje“ taikant ES sutarties skaidrumo ir subsidiarumo principus; Viešųjų konsultacijų ir apvaliųjų stalų renginiai (10 renginių) siekiant gauti pasiūlymus iš suinteresuotų vietos savivaldos ir centrinės valdžios atstovų; Konferencijos Seime (2 konferencijos) – sprendimų priėmėjams ir NVO atstovams pristatyti projekto veiklų dėka sukurtus teisinių priemonių, skirtų gerinti nevyriausybinių organizacijų galimybes dalyvauti viešojoje politikoje, projektus. Rezultatas – parengti du teisės aktų projektus ir pateikti juos kompetentingai valstybės institucijai dėl viešojo valdymo sprendimų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
2019-05-21 14:47