Seimo narės L. Matkevičienės pranešimas: „Man svarbu būti su Kaišiadorių krašto žmonėmis“

2019 m. gegužės 23 d. pranešimas žiniasklaidai

Kasmet į Lietuvą gegužės mėnesį atkeliauja „Poezijos pavasaris“. Smagu, kad jo renginiai pasiekia ir Kaišiadorių rajoną. Vakar Rumšiškių kultūros centro kiemelyje vyko „Poezijos pavasario“ šventė. Jos metu buvo įteiktos Kaišiadorių rajono savivaldybės 2019 metų Jono Aisčio literatūros premijos. Jas pelnė Dovilė Zelčiūtė už eilėraščių knygą „Prieglaudos miestai“ („Kauko laiptai“, 2018) ir Stasys Lipskis už biografinę knygą apie Jono Aisčio gyvenimo dramą „Ilgesio elegijos“ („Žuvėdra“, 2019).

Renginyje dalyvavo ir J. Aisčio literatūrinės premijos laureatus pasveikino Lietuvos Respublikos Seimo narė Laimutė Matkevičienė. Ji padėkojo rašytojams už kūrybinį darbą, palinkėjo kūrybinio įkvėpimo, uždegant žmonių širdis darbui ir meilei, mus supančiai aplinkai ir menui.

Renginyje dalyvavo poetai, rašytojai, literatūros kritikai: Ramūnas Čičelis, Jonas Kalinauskas, Juozas Šalkauskas, Viktoras Rudžianskas, Ieva Rudžianskaitė, Rūta Mikulėnaitė-Jonuškienė, Elena Kurklietytė. Koncertavo Rumšiškių kultūros centro dainų teatro „Svirplys“ jaunieji dainininkai, vadovaujami Renatos Gvildienės.

Vakar Kaišiadorių rajono neįgaliųjų draugija (pirmininkė Stanislava Globienė) minėjo savo veiklos 30-metį.

,,Dėkodama jūsų draugijai už trijų dešimtmečių puikius darbo rezultatus, linkiu, kad ir ateityje jaustumėt, kad priklausote bendruomenei, kuriai esate svarbūs ir reikalingi, kilni jūsų draugijos misija yra labai svarbi visame Kaišiadorių rajone“, – sakė Seimo narė Laimutė Matkevičienė.

Šventės proga atvyko pasveikinti meno kolektyvai iš Elektrėnų, Kaišiadorių ir kitų rajonų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal