Birželio 1 d.: V. Mikalausko filmas „Žydrasis horizontas“

Renginio tipas: Filmas
Renginio data: Šeštadienis, 2019 m. birželio 1 d.
Renginio pradžia: 12:00
Renginio pabaiga: Šeštadienis, 2019 m. birželio 1 d.
Renginio vieta: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka

Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kartu su Lietuvos kino centru kviečia į pirmojo Lietuvos kino studijos filmo vaikams peržiūrą. Režisieriaus Vytauto Mikalausko „Žydrasis horizontas“ (1957) – tai pirmasis filmas, sukurtas tik lietuvių jėgomis. Būtent šis filmas pradėjo Lietuvos kinematografininkų istoriją.

„Žydrasis horizontas“ – tai linksma nuotykių komedija apie berniūkščius, svajojančius patekti į jūrininkų mokyklą ir tolimus plaukiojimus, apie vaikystės romantiką, susidūrusią su tikrove ir ne visada patrauklia suaugusiųjų gyvenimo išmintimi. Du draugai Vytukas ir Saulius, sužinoję, kad Zigmas sava valtimi rengiasi plaukti į Klaipėdą, stoti į jūreivystės mokyklą, nusprendžia keliauti kartu ir tapti drąsiais jūrininkais. Nenaudėlis ir sukčius Tiburcijus, tikėdamasis pasipelnyti, pasiūlo vaikams pagalbą ir apsimeta esantis „senas jūros vilkas“. Pamelavę tėvams, kad važiuoja aplankyti giminių, berniukai iškeliauja prie jūros. Kelyje laukia daug nesėkmių ir nuotykių, vienas jų – Tiburcijaus dingimas su pačiais reikalingiausiai berniukų daiktais.

Režisierius V. Mikalauskas, scenarijaus autorius Romualdas Lankauskas, operatorius Algimantas Mockus, kompozitorius Eduardas Balsys, dailininkas Arūnas Žebriūnas, kostiumų dailininkė Nijolė Klišiūtė, garso operatorius Petras Lipeika.

Vaidina Jonas Sutkus, Vakaris Lopas, Vytautas Buizys, Eustachijus Aukštikalnis, Romas Lietuvaitis, Napoleonas Bernotas, Zuzana Masiulevičiūtė, Bronė Kurmytė, Gražina Balandytė, Elena Jackutė, Juozas Jaruševičius.

Filmas bus rodomas lietuvių kalba. Vietų skaičius Kino salėje ribotas (22 vietos).

Trumpai apie filmą

Data

birželio 1 d.

Laikas

12 val.

Vieta

Kino salė, V a.

Trukmė

1,5 val.

Dalyvavimas

įėjimas laisvas. Kino salėje vietų skaičius ribotas (22 vietos)

Partneriai

Lietuvos kino centras

Daugiau informacijos

socialiniame tinkle „Facebook“

Svarbu

vėluojantys žiūrovai į salę nebus įleidžiami

Pranešimą paskelbė: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-05-30 10:20
Švietimas ir mokslas, Kultūra
Renginio pradžia
2019-06-1, šeštadienis12:00
Renginio pabaiga
2019-06-01
Renginio vieta
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
pasidalinti
atgal