Lietuvos politikos startuoliams ir inovacijoms skatinti – Ateities politikų akademija

Birželio 18 d. bus pristatytas naujas socialinis produktas ‒ Ateities politikų akademija. Akademijos tikslas ‒ suburti inovatyviai mąstančių politikų kartą, padėti atskleisti jų potencialą ir tinkamai pasirengti politiko veiklai.

 ,,Dirbdama su politikais ir politikoje labai pasigendu inovatyvaus požiūrio į valstybės valdymą. Jei mes norime pasiekti ambicingų tikslų, valstybės valdymu turi užsiimti inovatyviai mąstantys žmonės“ ‒ teigia Ateities politikų akademijos idėjos autorė dr. Erika Godlevska.

 Šie metai Lietuvai buvo rinkimų metai. Pamatėme kandidatus, kurie pretenduoja valdyti mūsų miestus, rajonus, valstybę, atstovauti jai Europos parlamente. 2020 m. bus išrinktas naujas Seimas. Labai norėtųsi, kad kuo daugiau sumanių politikų ateitų į Seimą, turėtų drąsos imtis reformų, dirbtų atsakingai ir atskaitingai savo rinkėjams.

 ,,Jaučiu, kad atėjo laikas rūpintis ne tik šalies ekonomika, bet ir šalies valdymu. Valstybės strategijoje deklaruojam, kad Lietuvos tikslas – sumani ekonomika, sumani visuomenė ir sumanus valstybės valdymas. Norėtume matyti sumaniai mąstančius politikus. Kol tokių yra labai mažai. Kol kas ne visus pamatome. Kai kurie nešioja politikų portfelius dešimtis metų, taip ir nepatenka į dešimtuką per rinkimus. Per savivaldos rinkimus atsiradę naujieji politiniai judėjimai parodė, kad visuomenė bręsta naujų politinių jėgų atsiradimui“ – teigia politikos sociologė dr. Erika Godlevska. Labai svarbu, kad naujai žengiantys politikos keliu išsigrynintų ir aiškiai žinotų savo politines idėjas, kurios būtų pagrįstos vertybėmis ir aiškiai iškomunikuotos.

 Dr. Erika Godlevska, kartu su lektorių komanda, sukūrė pirmąjį akademijos modulį „Idėjos, vertybės, komunikacija“ ir kviečia jaunuosius politikus tiek pagal amžių, tiek pagal patirtį politinėje veikloje įsitraukti ir aktyviai dalyvauti. Pirmasis akademijos modulis startuos kaip asmeninio tobulėjimo vasaros stovykla rugpjūtį  ,,Alaušo slėnyje“ Utenos rajone.

Ateities politikų akademijos pristatymas vyks 2019 m. birželio 18 d. 18 val. kino teatre ,,Kino Deli“, A. Smetonos g. 5, Vilnius. Filmai ir audiovizualinis turinys bus aktyviai naudojamas politikų edukacijos tikslams, todėl  akademijos pristatymui pasirinktas kino teatras.

Pranešimą paskelbė: Ateities politikų akademija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-06-17 11:23
Švietimas ir mokslas, Politika
Renginio pradžia
2019-06-18, antradienis18:00
Renginio vieta
Kino teatras ,,Kino Deli" A. Smetonos g. 5, Vilnius
pasidalinti
atgal