Neįgaliųjų teisių komisija kviečia bendromis jėgomis kurti palanką teisinę aplinką Brailio rašto vartojimo plėtrai

2019 m. birželio 20 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininkas Gediminas Vasiliauskas birželio 20 d. dalyvavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos organizuotame pasitarime-diskusijoje dėl Brailio rašto naudojimo viešumoje ir Brailio rašto ženklų, kaip LST ISO 17049:2017 standarto su informaciniais (nacionaliniais) priedais, įforminimo galimybių. Komisijos pirmininkas pakvietė suinteresuotas organizacijas ir asmenis dalyvauti diskusijoje ir kartu kurti palankią teisinę aplinką Brailio rašto vartojimo plėtrai.

„Darbas pradėtas, tačiau svarbu, kad parengti projektai būtų įgyvendinami ir naudingi regėjimo negalę turintiems žmonėms, skatintų juos dar aktyviau įsitraukti į visuomenės gyvenimą. Tam reikalingas sklandus institucijų bendradarbiavimas ir sutarimas. Todėl Neįgaliųjų teisių komisija 2019 m. spalio 14 d., Pasaulinės baltosios lazdelės dienos išvakarėse, inicijuoja diskusiją dėl teisinės aplinkos, palankios Brailio rašto vartojimo plėtrai, sukūrimo, kurioje kviečiu dalyvauti valstybės institucijų, nevyriausybinių organizacijų, žiniasklaidos atstovus, neįgaliuosius ir jų šeimos narius,“ – sakė G. Vasiliauskas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, vykdydama Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos 2017 m. spalio 11 d. posėdžio pavedimą, subūrė tarpinstitucinę Brailio rašto ekspertų grupę, kuri, išanalizavusi užsienio šalių ir Lietuvoje naudojamus Brailio rašto sistemos ženklus, jų suderinamumą ir pritaikomumą Lietuvai, parengė Brailio rašto ženklų sistemos ir Brailio rašto naudojimo viešojoje erdvėje projektus.

Komisijos pirmininkas Gediminas Vasiliauskas, tel. (8 5) 239 6626

Parengė

Seimo kanceliarijos patarėja, aptarnaujanti Neįgaliųjų teisių komisiją,

Monika Urmonienė, tel. (8 5) 239 6836, el. p. monika.urmoniene@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-06-20 14:37
Švietimas ir mokslas, Politika
pasidalinti
atgal