Seimo komanda dalyvaus tradiciniame „Velomaratone“

2019 m. rugpjūčio 16 d. pranešimas žiniasklaidai

Rugpjūčio 18 dieną Vilniuje vyksiančiame dviračių sporto renginyje „Velomaratonas“ tradiciškai dalyvaus ir Seimo komanda. Į ją susibūrė daugiau nei 20 dalyvių.

Apdovanojimų ceremonijoje maratono nugalėtojams sveikinimo žodį tars ir dovanas įteiks Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos narys Gediminas Vasiliauskas.

„Velomaratonas“ šiemet vyksta jau dešimtąjį kartą, ir tai yra didžiausias dviračių sporto renginys Lietuvoje. Atskiruose važiavimuose startuoja įvairaus amžiaus ir pajėgumo riedlentininkų, paspirtukininkų, riedutininkų ir dviratininkų – per 10 000 dalyvių iš visos Lietuvos ir užsienio. Sekmadienį prie Seimo rūmų įsikurs dviračių renginio miestelis. Čia startuos, finišuos ir bus apdovanoti dviratininkai, vyks kiti pramoginiai ir sportiniai renginiai šeimai. „Velomaratono“ dalyviai ir svečiai galės aplankyti Seimo palapinę – čia jų lauks žinių viktorina ir įvairūs prizai.

„Velomaratonas“ yra keturiomis vertybėmis – šeima, sveikatingumu, ekologija ir eismo saugumu – paremta iniciatyva, kuria siekiama stiprinti dviračių ir kitų žmogaus jėga varomų sausumos transporto priemonių kultūrą Lietuvoje.

Seimo nariai ir Seimo kanceliarijos darbuotojai aktyviai įsitraukia į panašias akcijas: dalyvauja bėgimo maratonuose, krepšinio, šachmatų turnyruose ir kituose sporto renginiuose.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2019-08-16 08:18