LVŽS taryba svarstys V. Pranckiečio likimą partijoje

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) valdybos posėdyje, kuris vyko šių metų rugpjūčio 20 d., buvo priimtas sprendimas šaukti partijos tarybos posėdį šių metų rugsėjo 6 d. Tarybos posėdyje numatoma aptarti pasirengimą 2020 m. Seimo rinkimams, nustatyti kandidatų kėlimo vienmandatėse ir daugiamandatėje rinkimų apygardose principus, apibrėžti rinkimų kampanijos strategijos gaires bei pateikti informaciją apie LVŽS frakcijos Seime priimtus sprendimus. Be to, LVŽS taryba svarstys LVŽS nario Viktoro Pranckiečio, nevykdančio tarybos priimto sprendimo dėl Seime sudarytos koalicinės sutarties vykdymo privalomumo visiems LVŽS nariams, elgesį ir priims atitinkamus sprendimus. 

LVŽS įstatuose įtvirtinta, kad LVŽS narys privalo įgyvendinti LVŽS programą, laikytis LVŽS įstatų ir vykdyti LVŽS valdymo organų sprendimus. Taip pat pabrėžiama, kad LVŽS narys privalo gerbti kitų LVŽS narių teises, pažiūras ir orumą, neveikti prieš kitą LVŽS narį, viešame ir privačiame gyvenime laikytis geros moralės normų. Įstatuose numatyta, kad už įstatuose nurodytų pareigų nevykdymą arba kitokį elgesį, žeminantį LVŽS ir jos nario vardą, narys gali būti pašalintas iš LVŽS. Jeigu LVŽS nario pareigų nevykdo ar savo elgesiu LVŽS ir jos nario vardą žemina Tarybos narys, jo elgesį svarsto ir sprendimą dėl nuobaudos (įspėjimo, narystės sustabdymo ar pašalinimo iš LVŽS) skyrimo priima Taryba. 

LVŽS taryba 2019 m. liepos 15 d. posėdyje patvirtino, jog koalicijos sutartis turi būti vykdoma be išlygų, tačiau V. Pranckietis atsisako vykdyti šį vykdyti ir nesutinka trauktis iš Seimo Pirmininko pareigų, kurios pagal koalicinę sutartį yra patikėtos koalicijos partneriams – Lietuvos socialdemokratų darbo partijai. 

LVŽS valdyba yra kolegialus valdymo organas, įgyvendinantis LVŽS suvažiavimo ir tarybos nutarimus. Valdybą sudaro partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir jo pavaduotojai - Bronis Ropė, Kristina Kirslienė, Aušrinė Norkienė, Virginijus Sinkevičius, Tomas Tomilinas, Aurelijus Veryga.

LVŽS taryba yra aukščiausias kolegialus LVŽS organas tarp suvažiavimų. Tarybos nariai yra skyrių pirmininkai, o tuose skyriuose, kuriuose yra daugiau nei 150 (šimtas penkiasdešimt) narių – ir skyriaus pirmininko pavaduotojas arba kitas skyriaus deleguotas asmuo, Valdybos nariai bei LVŽS nariai, kurie yra Lietuvos Respublikos Seimo, Vyriausybės, Europos Parlamento nariai ir savivaldybių merai. 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-08-21 13:33
Politika
pasidalinti
atgal