Seimo narės L. Matkevičienės pranešimas: parlamentarė dalyvavo Kaišiadorių r. Anglininkų bendruomenės šventėje

Kaišiadorių r. Anglininkų bendruomenė jau 15-ąjį kartą savaitgalį visus sukvietė į kraštiečių susitikimą. Kruonio Švč. Mergelės Marijos, Angelų Karalienės bažnyčioje kunigas Robertas Mikalauskas aukojo šv. Mišias už Anglininkų ir apsemtųjų kaimų (1959 m. užtvenkus Nemuną dėl Kauno marių hidroelektrinės baseino): Garmiškių, Dabintos, Apsuonos, Kačkiemio, Barevičių, Dirvonų ir Rūčkakiemio gyventojus. Kiekvienais metais susibūrę drauge kraštiečiai pagerbia žuvusiuosius, ištremtuosius, bendrauja, džiaugiasi vėl susitikę, vyksta sportinis bėgimas, šokiai, skamba dainos.

„Smagu, kad Jūs gerbiate savo karšto tradicijas, kad Jums rūpi jo gerovė ir ateitis, prisimenate ir pagerbiate savo kraštiečius, galvojate ir apie jaunimą. Linkiu sėkmės ir puoselėti Anglininkų kaimo tradicijas“, – gražaus susibūrimo metu linkėjo Seimo narė Laimutė Matkevičienė.

Anglininkų kaimo bendruomenė įkurta 2006 metais. Jos steigėjas ir dabartinis pirmininkas – Linas Babenskas. Anglininkų bendruomenės idėja įkurti dienos centrą buvo įvertinta 2018 metais Kauno apskrities „Lietuvos šimtmečio ąžuolų apdovanojimuose“. Įgyvendintas projektas „Nemuno“ dienos centras“ buvo pripažintas šimtmečio projektu. Už tai bendruomenei padovanotas Žemės ūkio ministerijos stelmužiukas – Stelmužės ąžuolo palikuonis.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
2019-08-26 12:17