Seimo atstovai vyks į Jaltos europinės strategijos konferenciją

Seimo valdyba komandiravo Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotoją Rūtą Miliūtę ir komiteto narį Emanuelį Zingerį į Kijevą (Ukraina) dalyvauti 16-ojoje Jaltos europinės strategijos konferencijoje.

Rugsėjo 12–14 dienomis įvyksiančiame renginyje planuoja dalyvauti daugiau kaip 400 žymiausių politikų, diplomatų, verslininkų, pilietinių aktyvistų ir ekspertų iš 26 šalių. Dalyviai aptars globalias problemas ir pokyčius, inovacijas ir jų įtaką Ukrainai, siekiant prisidėti prie europietiškos Ukrainos ateities formavimo.

„Yalta European Strategy“ (YES) yra didžiausia viešosios diplomatijos Rytų Europoje socialinė institucija, siekianti atviro dialogo pasaulinės svarbos klausimais, susijusiais su Europos Sąjunga, Ukraina, Rusija ir kitomis šalimis. Organizaciją 2004 metais įkūrė Ukrainos visuomenės veikėjas ir verslininkas Viktoras Pinčiukas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-09-10 10:21
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal