Lietuva ir dar keturios valstybės ETPA įkūrė „Baltic Plus“ grupę

Pridedama Seimo kanceliarijos nuotrauka (aut. - S. Levin)

Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje (ETPA) pirmininkas Algirdas Butkevičius ir jo pavaduotojas Egidijus Vareikis, šiomis dienomis dalyvaujantys ETPA plenarinėje sesijoje Strasbūre, kartu su kolegomis iš Latvijos, Estijos, Sakartvelo ir Ukrainos pasirašė pareiškimą „Dėl „Baltic Plus“ grupės įsteigimo ir atsisakymo dalyvauti Europos Tarybos 70-ųjų metinių minėjimo renginiuose“.

Penkių valstybių delegacijos pareiškė, kad ETPA įkuriama „Baltic Plus“ grupė, kuri sieks, kad ETPA ir jos narės laikytųsi pagrindinių principų, kuriais remiantis buvo įsteigta ETPA. Grupės narių delegacijos ir toliau laikysis Rusijos įvykdytos Krymo okupacijos ir aneksijos, tebesitęsiančios Rytų Ukrainos ir Sakartvelo bei Moldovos teritorijų karinės okupacijos nepripažinimo ir pasmerkimo politikos.

Pareiškimu parlamentarai atsisakė dalyvauti oficialiuose Europos Tarybos 70-ųjų metinių minėjimo renginiuose, protestuojant prieš Europos Tarybos vertybių išsižadėjimą ir paklusimą nepagarbiems Rusijos Federacijos reikalavimams ir finansiniam sabotažui.

Visą pareiškimo tekstą galima rasti čia.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-10-01 16:38
Tarptaut.santykiai, Politika
Prisegti failai
pasidalinti
atgal