AAK nepritarė siūlymui laidoti anglies dioksidą žemės gelmėse

2019 m. spalio 9 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Rytoj Seimo posėdyje numatoma priimti ilgai svarstomą naujos redakcijos Žemės gelmių įstatymą (Nr. XIIIP-1787(2).

Šiandien Seimo Aplinkos apsaugos komitete (AAK) pritarta Seimo narių Virginijos Vingrienės, Kęstučio Bacvinkos, Agnės Širinskienės ir Ramūno Karbauskio užregistruotam naujam pasiūlymui drausti anglies dioksidą įleisti ir saugoti tiek natūraliose, tiek dirbtinėse žemės gelmių ertmėse, taip pat – vandeninguose horizontuose. Komiteto nariams buvo pristatytos Europos Komisijos ir Tarptautinės energetikos agentūros rekomendacijos, susipažinta su preliminaria Prezidento kanceliarijos nuomone šiuo konkrečiu klausimu, taip pat nevyriausybinių organizacijų ir mokslininkų pateikta informacija. Už draudimą balsavo 7 komiteto nariai, 2 nariai susilaikė, prieš nebalsavo nė vienas.

Taip pat pasiūlyta numatyti vėlesnę Žemės gelmių ir lydimųjų įstatymų įsigaliojimo datą – 2020 metų liepos 1 d., nes užsitęsė įstatymo svarstymo ir priėmimo procedūros ir nebus spėta parengti įstatymų įgyvendinamųjų aktų. Šiam pasiūlymui pritarta bendru sutarimu.

Parengė

Aplinkos apsaugos komiteto biuro patarėja

Rasa Matusevičiūtė (tel. 239 6190)

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-10-09 14:14
Politika, Gamta, aplinkosauga
pasidalinti
atgal