Seimo LSDP frakcijos pranešimas: „Socialdemokratai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimai neskaidriai paskirstytų valstybės lėšų sporto projektams“

2019 m. spalio 18 d. pranešimas žiniasklaidai

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija Seime kreipėsi į Lietuvos Respublikos generalinę prokuratūrą dėl galimai neskaidriai per Sporto rėmimo fondą paskirstytų valstybės biudžeto lėšų.

Prokuratūros prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą ir nustatyti, ar nebuvo pažeistas viešasis interesas skirstant sporto rėmimo lėšas ir ar Seimo narys Kęstutis Smirnovas nedarė įtakos švietimo, mokslo ir sporto ministrui Algirdui Monkevičiui bei viceministrei, Sporto rėmimo fondo pirmininkei Kornelijai Tiesnesytei dėl išskirtinio finansavimo jo rinkimų apygardoje esantiems projektų pareiškėjams.

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos Seime seniūnas Julius Sabatauskas kelia komisijos pirmininkės veiklos teisėtumo klausimą.

„Šių metų sporto projektų finansavimo iš valstybės biudžeto lėšų skyrimas kelia vis daugiau abejonių ir verčia įžvelgti galimus korupcinius veiksmus. Daugiau nei 4 milijonai eurų įvairiems sporto projektams buvo skirti po pakartotinio pareiškėjų vertinimo, kai komisija net nematė tų projektų, kuriems nurodyta suma buvo skirta. Finansavimą gavo visai kiti projektai, nei iki tol buvo numatyta. Komisija, privalėdama atlikti sporto projektų vertinimą, jo neatliko, nes komisijos pirmininkė Kornelija Tiesnesytė net nesuorganizavo posėdžio iš naujo pervertintiems projektams išanalizuoti. Neaiškiomis aplinkybėmis pervertinti projektai kelia abejones dėl skaidrumo ir komisijos pirmininkės K. Tiesnesytės veiklos teisėtumo“, – teigė  Seimo narys J. Sabatauskas

Algimantas Salamakinas 2019 m. sporto projektų finansavimo paskirstyme įžvelgia išskirtinį dėmesį pareiškėjų, susijusių su K. Smirnovo aplinka, projektams.

„Seimo narys Kęstutis Smirnovas savo socialiniuose tinkluose aktyviai reklamuoja vykdomus sporto projektus, finansuotus iš Sporto rėmimo fondo. Ir kaip netikėta, kad pervertinus projektus Sporto rėmimo fondas kaip niekada tapo dosnus pareiškėjams iš Vilkaviškio rajono, kur didelę finansavimo dalį gauna asmenys, susiję su K. Smirnovu. Dar daugiau, Seimo nariams yra apribojama parlamentinės kontrolės teisė. Neleidžiama susipažinti nei su projektais, nei su ekspertų vertinimais“, – sakė A. Salamakinas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2019-10-18 10:39