Seimo nario B. Matelio pranešimas: parlamentaro kreipimasis į susisiekimo ministrą dėl civilinio ieškinio buvusiam VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovui A. Vaitkui

2019 m. spalio 22 d. pranešimas žiniasklaidai

2019 metų spalio 18 dieną gavau atsakymą į susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui siųstą mano kreipimąsi inicijuoti civilinį ieškinį buvusiam VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (toliau – Direkcija) vadovui Arvydui Vaitkui. Prašiau priteisti iš jo Direkcijos naudai bylinėjimosi teisme su buvusiuoju Direkcijos generaliniu direktoriumi Eugenijumi Gentvilu išlaidas ir žyminį mokestį. Iš viso 55 tūkst. eurų.

Atsakymas siųstas man ir VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai, kuriame pažymima, kad Susisiekimo ministerija pagal galiojančius įstatymus neturi teisės tenkinti mano prašymo ir sprendimą priteisti iš buvusio Direkcijos vadovo A. Vaitkaus Direkcijos naudai bylinėjimosi teisme išlaidas ir žyminį mokestį pagal kompetenciją persiunčia spręsti pačiai Direkcijai.

Atsižvelgiant į tai, kas išdėstyta, Susisiekimo ministerija prašo Direkciją informuoti mane ir Susisiekimo ministeriją dėl pozicijos ir veiksmų buvusio Direkcijos vadovo A. Vaitkaus atžvilgiu.

Tuo metu aš raginu Direkcijos vadovą perduoti šį mano prašymą svarstyti Jūrų uosto valdybai, kuri žino visas bylinėjimosi peripetijas ir tikrąsias priežastis. Manau, kad A. Vaitkus bylą prieš E. Gentvilą organizavo siekdamas išskirtinai politinių tikslų, todėl bylą pralaimėjo ir dabar už savo ambicijas turėtų susimokėti iš savo kišenės.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-10-22 14:50
Politika
pasidalinti
atgal