Prezidentūroje aptartos svarbiausios gaisro Alytuje pamokos

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda per susitikimą su atsakingų institucijų vadovais aptarė per gaisrą padangų perdirbimo gamykloje Alytuje išryškėjusias ekstremaliųjų situacijų ir krizių valdymo spragas.

„Gaisras Alytuje parodė, kad sistema neveikia taip, kaip turėtų. Sukviečiau atsakingų institucijų vadovus siekdamas, kad ateityje sistema suveiktų ir mums nereikėtų tiek daug remtis herojiškomis atskirų asmenų pastangomis“, – sakė Prezidentas Gitanas Nausėda.

Šalies vadovas pabrėžė, kad šiuo metu svarbiausia kuo skubiau pasirūpinti netoli gaisravietės gyvenančių žmonių sveikata, aplinka ir pačios gaisravietės sutvarkymu. Tam turi būti skirti ir savivaldybių, ir valstybės ištekliai.

Prezidento požiūriu, taip pat būtina imtis visų priemonių, kurios neleistų ateityje kartotis ekologinėms nelaimėms. Šiuo tikslu jis siūlo peržiūrėti esamą padėtį padangų perdirbimo įmonėse ir nustatyti privalomą civilinės atsakomybės draudimą ne tik pavojingas, bet ir kitas atliekas tvarkančioms įmonėms.

Tais atvejais, kai nelaimių išvengti nepavyksta, Prezidentas ragina užtikrinti sklandų ir efektyvų atsakingų institucijų darbą, pakankamą gelbėtojų techninį aprūpinimą bei savalaikį gyventojų informavimą.

„Tik užtikrinę, kad bus išmoktos svarbiausios pamokos, galėsime atkurti susvyravusį piliečių pasitikėjimą ekstremaliųjų situacijų valdymo sistema“, – sakė Prezidentas Gitanas Nausėda.

Susitikime Prezidentūroje dalyvavo Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Alytaus meras Nerijus Cesiulis, Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-10-29 13:33
Politika, Gamta, aplinkosauga
pasidalinti
atgal