Seimo narė Laimutė Matkevičienė pristatė savo knygą „Aš augau Lietuvoj...“

 

Šeštadienį Elektrėnų savivaldybės Literatūros ir meno muziejuje vyko Seimo narės, nusipelniusios Lietuvos gydytojos Laimutės Matkevičienės knygos „Aš augau Lietuvoj...“ sutiktuvės.

Renginyje dalyvavo Seimo Pirmininko pavaduotojas Jonas Liesys. „Džiaugiuosi, kad turiu nuostabią kolegę, kuri turi daug specialybių – gydytoja, politikė, poetė. Ir nuostabus žmogus. Jūsų kūryba bus teigiamai įvertinta ne tik mūsų visuomenės, bet ir Elektrėnų mokinių“, – sakė Seimo vicepirmininkas.

Šiltą sveikinimo žodį knygos autorei tarė Elektrėnų savivaldybės meras Kęstutis Vaitukaitis. Pasveikinti knygos autorės sutiktuvių proga atvyko gražus būrys artimųjų, mokyklos, tuometinio Kauno medicinos instituto kurso draugai ir visi mieli žmonės, su kuriais L. Matkevičienei teko susitikti gyvenimo kelyje. Renginio metu knygos autorei buvo pasakyta daug nuoširdžių, šiltų sveikinimo žodžių.

Knygos „Aš augau Lietuvoj...“ sutiktuves režisavo ir meninę kompoziciją kūrė Elektrėnų literatų klubo „Strėva“ pirmininkė Vilija Dobrovolskienė ir Elektrėnų literatūros ir meno muziejaus direktorė Jurgita Chmieliauskienė, ir pati knygos autorė L. Matkevičienė. Jos ir buvo literatūrinės kompozijos vedėjos. Gerą nuotaiką susirinkusiems dovanojo romansų atlikėja Liuba Nazarenko.

Parlamentarės L. Matkevičienės kūryboje – eilėraščiai apie gimtinę, mokyklos, jaunystės laikus ir meilė Tėvynei – Lietuva ir svarbiausia – pagarba žmogui. Tai jau antroji Seimo narės knyga. Pirmoji autorės knyga „50 Elektrėnų ligoninės veiklos metų“, kurioje ji pakalbino ir aprašė 230 ligoninėje dirbusių darbuotojų istorijas. Ši knyga jau yra skaitoma JAV, Izraelyje, Prancūzijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Lenkijoje.

„Mano knyga „Aš augau Lietuvoj...“ – pabūkime visi kartu ir ankstų rytą, ir vėlų vakarą, kad geriau ir smagiau visi gyventume, matytume pasaulį šviesesnį“, – nuoširdžiai ir jautriai baigiantis renginiui kalbėjo L. Matkevičienė.

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-10-29 15:36
Politika
pasidalinti
atgal