Seimo Pirmininkas išvyksta oficialaus vizito į Azerbaidžaną

2019 m. lapkričio 6 d. pranešimas žiniasklaidai

Šiandien, lapkričio 6 dieną, Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis su delegacija išvyksta į Baku (Azerbaidžanas). Vizitas rengiamas Azerbaidžano Mili Medžliso Pirmininko kvietimu.

Baku Seimo vadovas susitiks su Azerbaidžano Respublikos Prezidentu Ilhamu Alijevu (Ilham Aliyev), Mili Mežliso Pirmininku Ogtajumi Asadovu (Ogtaj Asadov), Užsienio reikalų ir Žemės ūkio reikalų ministrais, taip pat Mili Medžliso Žemės ūkio komiteto nariais.

Lietuvą ir Azerbaidžaną sieja glaudus politinis dialogas, abiejose šalyse aktyviai veikia Tarpparlamentinių ryšių grupės. Azerbaidžanas siekia strateginės partnerystės su Europos Sąjunga (ES), Lietuva visapusiškai remia šių santykių gilinimą ir pritartų Azerbaidžano siekiams pradėti su ES vizų dialogą.

Lietuva laimėjo jau 9 „Dvynių“ projektus Azerbaidžane ir gali dalytis reformų patirtimi, taip pat sėkmės istorijomis įvairiuose sektoriuose.

Lietuva pasirengusi dalintis gerąja patirtimi taikant technologijas ir inovacijas žemės ūkio sektoriuje tokiose srityse, kaip inovacijos maisto pramonėje ar pašarų auginimo technologijoje. Azerbaidžanas domisi mūsų šalyje sėkmingai taikomu maisto apdirbimo liofilizavimo būdu, taip pat hidroponika – aukštųjų technologijų metodu auginti augalus vandenyje.

Seimo Pirmininko vadovaujamoje delegacijoje vyksta Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotoja Rasa Budbergytė, Kaimo reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Kazys Starkevičius ir Kaimo reikalų komiteto narys Aurimas Gaidžiūnas.

Seimo Pirmininko oficialus vizitas rengiamas siekiant išlaikyti subalansuotą požiūrį į Kaukazo regioną, spalį įvyko Seimo Pirmininko vizitas į Armėniją.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-11-06 16:08
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal