Seimo komisija siūlo spręsti valstybės biudžeto lėšų skyrimo fizinio ugdymo pedagogų rengimui klausimą

Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija, posėdyje aptarusi fizinio ugdymo mokytojų rengimo klausimą, siūlo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai organizuoti pasitarimą su fizinio ugdymo mokytojus rengiančių Lietuvos universitetų atstovais, siekiant ieškoti galimų esamos situacijos sprendimo būdų ir spręsti dėl valstybės biudžeto lėšų skyrimo fizinio ugdymo pedagogų rengimo studijų programoms.

Komisijos posėdyje dalyvavę Lietuvos sporto universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto ir Šiaulių universiteto atstovai pažymėjo, kad valstybė trejus metus nefinansuoja kūno kultūros pedagogų rengimo. Kūno kultūros programų studentai aukštosiose mokyklose studijuoja už savo lėšas. 2019 metų stojimo į aukštąsias mokyklas rezultatai rodo, kad šalies aukštosiose mokyklose kūno kultūros mokytojai šiais metais nebus pradėti rengti. Šiuo metu bendrojo lavinimo mokyklose dirbančių šios srities specialistų didžioji dalis yra vyresnio amžiaus. Tokia situacija ir nepakankamas valstybės finansavimas leidžia prognozuoti fizinio ugdymo mokytojų, ypač aukštos kvalifikacijos, trūkumą ateityje.

Komisijos nariai pritarė, kad situacija, kai kelerius metus iš eilės šioje srityje nėra nė vienos valstybės finansuojamos studijų vietos, kelia didžiulį susirūpinimą ir privalo būti nedelsiant sprendžiama.

Komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, tel. (8 5) 239 6653

 

Parengė

Seimo kanceliarijos patarėja

Jurgita Petniūnaitė, tel. (8 5) 239 6177

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-11-07 16:36
Švietimas ir mokslas, Politika
pasidalinti
atgal