Kauno rajono socialinių paslaugų centro lankytojų kūrybinių darbų parodos atidarymas

Pridedamos Seimo kanceliarijos nuotraukos (aut. – A. Markevičienė)

Lapkričio 7 –18 dienomis Seimo III rūmų galerijoje eksponuojama Kauno rajono socialinių paslaugų centro lankytojų kūrybinių darbų paroda. Parodos iniciatorė – Seimo narė Raminta Popovienė. Parodos pristatymo renginys – lapkričio 13 d. 14 val.

Savivaldybės biudžetinė įstaiga Kauno rajono socialinių paslaugų centras – 12 metų Kauno rajone veikianti nestacionarių socialinių paslaugų įstaiga, kurianti efektyvią socialinės pagalbos sistemą Kauno rajone ir užtikrinanti teikiamų paslaugų prieinamumą asmeniui (šeimai) kuo arčiau gyvenamosios vietos.

12 centro veiklos metų – tai Kauno rajono žmonių ir savęs pažinimo istorija, tai ieškojimas, kokios socialinės paslaugos reikalingos paslaugų gavėjams. Šioje kelionėje dalyvaujame drauge su klientais, partneriais ir bendraminčiais. Mus vienija tikėjimas žmogaus potencialu, jo gebėjimu bendradarbiauti ir kurti vertę – savo šeimai ir bendruomenei.

Parodoje pristatomi du projektai: pleneras „Aš ir tu“ ir meno užsiėmimuose dalyvaujančių neįgaliųjų ar senyvo amžiaus asmenų darbai.

Dailės pleneras „Aš ir tu“ – 5 metus organizuojamas renginys, skirtas Kauno rajone gyvenantiems neįgaliems vaikams bei jų šeimoms. Jo tikslas – sukurti piešinį ant drobės, skatinti savanorių įsitraukimą bei neįgalių vaikų aktyvesnį dalyvavimą visuomeniniuose renginiuose. Plenero pavadinimas „Aš ir tu“ atskleidžia, jog kurti piešinius yra kviečiami vaikai turintys negalią drauge su savanoriais. Šios kūrybinės veiklos metu įvairaus amžiaus savanoriai padeda vaikams išreikšti savo kūrybines mintis ir tokiu būdu kartu sukuria vieną bendrą paveikslą.

Kiekvienam iš mūsų būtinas ne tik ekonominis, socialinis, bet ir kultūrinis veiklumas bei aktyvumas. Būtent dėl šios priežasties Kauno rajono socialinių paslaugų centre jau 8 metus organizuojami meno užsiėmimai neįgaliems ar senyvo amžiaus asmenims. Svarbu pabrėžti, kad darbai, kurie eksponuojami yra ypatingi – tai švelnūs rankų darbo paveikslai, pagaminti naudojant įvairias technikas, įdedant daug savo rankų energijos, širdies šilumos ir mintį įprasminančių judesių.

Meno sritį kuruoja specialistė užimtumui Daiva Sasnauskienė.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-11-07 16:41
Socialinė sauga, Kultūra
Renginio pradžia
2019-11-13, trečiadienis14:00
Renginio vieta
Seimo III rūmų parodų galerija (III r., 2 a.)
Prisegti failai
pasidalinti
atgal