Seime rengiamas tarptautinis verslo moterų forumas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. lapkričio 15 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: Lietuvos Respublikos Seimo Kovo 11-osios salė

Lapkričio 15 d., penktadienį, 10 val. Kovo 11-osios Akto salėje (Seimo I r.) vyks tarptautinis verslo moterų forumas.

Renginio tikslas – pasidalinti gerąja patirtimi, siekiant moterų ir vyrų lygių galimybių užtikrinimo, skatinant moterų lyderystę, verslumą, švietimą, tarptautinį bendradarbiavimą. Forumą organizuoja Lietuvoje įsteigta įmonė „International business women network“ kartu su partneriais – Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo partijos frakcija ir Kanados ambasada Lietuvoje.

„Kartu su kolegėmis politikėmis Vida Ačiene, Aušrine Noreikiene, Rūta Miliūte ir Irena Šiauliene stengiamės palaikyti verslias moteris lyderes. Tokie renginiai, kaip Tarptautinis verslių moterų forumas, padeda pritraukti moteris į politiką ir verslą. Didesnis moterų aktyvumas šiose srityse daro teigiamą įtaką lyčių lygybės užtikrinimui. Be to, skatinamas moterų veiklumas, stiprinamas moterų vaidmuo visuomeniniuose procesuose, moterys prisiima didesnę atsakomybę ir įgaliojimus valstybės gyvenime“, – sako Seimo narė Rimantė Šalaševičiūtė.

Forume pranešimus skaitys Kanados, Moldovos, Maroko, Sakartvelo ir kitų šalių ambasadoriai, Kanados moterų organizacijos atstovė, įvairių Lietuvos ir užsienio organizacijų vadovai, kurie yra prisidėję prie lygių teisių, verslumo ir inovacijų skatinimo.

Planuojama, kad renginyje dalyvaus daugiau nei 250 dalyvių iš Lietuvos, Sakartvelo, Moldovos, Maroko, Izraelio, Rumunijos, Rusijos ir kitų šalių.

Forumo kalba – anglų, tačiau pasirūpinta sinchroniniu vertimu į lietuvių kalbą.

Foruma programa

Forumas bus tiesiogiai transliuojams internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat Seimo „YouTubepaskyroje.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-11-12 16:45
Politika, Verslas, ekonomika, finansai
Renginio pradžia
2019-11-15, penktadienis10:00
Renginio vieta
Lietuvos Respublikos Seimo Kovo 11-osios salė
pasidalinti
atgal