Gruodžio 19 d.: dokumentinis filmas „Nijolė“

Nijolė Šivickas (1925–2018) – žinoma Kolumbijos menininkė, Kolumbijos politikos veikėjo, du kartus buvusio Bogotos meru, matematiko, profesoriaus Antano Mockaus mama. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje pristatomame režisieriaus Sandro Bozzolo dokumentiniame filme „Nijolė“ A. Mockus su mama keliauja į Lietuvą, kur ketina ne tik susitikti su seniai matytais giminaičiais, bet ir Vilniuje pristatyti menininkės kūrybą. Iš pažiūros tokie skirtingi, mama ir sūnus, tarpusavyje bendraujantys ispaniškai ir lietuviškai, vis dėlto gyvena išvien – nepaliaudami tikėti žmogaus laisve, teisybe ir gerbdami vienas kito skirtybes.

Režisierius S. Bozzolo A. Mockaus gyvenimo istorija susidomėjo atvykęs į Kauną. Garsiojo lietuvio istorija tapo S. Bozzolo disertacija, o vėliau – knyga. Italų režisierių taip pat sudomino A. Mockaus motinos Nijolės Šivickas gyvenimas. Po Antrojo pasaulinio karo ji bėgo iš Lietuvos, mokėsi Štutgarto meno akademijoje, o nuo 1950-ųjų apsigyveno Kolumbijoje. Bogotoje dirbo žurnalų iliustruotoja, tapė, kūrė grafikos bei keramikos kūrinius. Skulptūrinės keramikos instaliacijos – geriausiai žinomi menininkės kūriniai.

„Nijolė“, 2019 m. Režisierius S. Bozzolo, scenarijaus autoriai Maria Cecilia Reyes ir Sandro Bozzolo, operatorius Sandro Bozzolo, kompozitorė Lina Lapelytė, prodiuserė Dagnė Vildžiūnaitė.

Filmo anonsą galite peržiūrėti čia ›

Filmą pristatys prodiuserė D. Vildžiūnaitė. Filmas bus rodomas originalo kalba (ispanų) su lietuviškais subtitrais. Filmo trukmė: 80 min.

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 19 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Pranešimą paskelbė: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-12-09 08:00
Kultūra
Renginio pradžia
2019-12-19, ketvirtadienis17:30
Renginio vieta
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
pasidalinti
atgal