Kauno Kalėdų miestelis lankytojus stebina užsiėmimų gausa – įdomios edukacijos vyksta kasdien

Sojų vaško ir medžio žaisliukų gamyba, pynimas iš vytelių, gardžiausių skanėstų ruošimas, cinamonu, mišku ir samanomis kvepiančio foto rėmelio kūryba, susipažinimas su stebuklingu augalu linu, kulinarinės valandėlės, būgnininko Gintaro Stankūno būgnų pamokos – tai tik dalis nemokamų užsiėmimų, kuriais gali pasidžiaugti visi, aplankiusieji kosminį Kalėdų miestelį Kauno Rotušės aikštėje.

Jame įvairiausios pramogos numatytos kasdien iki pat Trijų Karalių šventės, sausio 6 – osios.

„Į kosminį Kalėdų miestelį kasdien užsuka tūkstančiai žmonių. Vien mūsų kūrybos dirbtuvėlėse sukuriama po 200 smėlio atvirukų“, - sakė „Keramikos akademijos“ įkūrėja Kristina Alšauskienė.

Anot jos, galimybė išmokti kurti grožį iš smulkios medžiagos – smėlio kauniečius ir miesto svečius itin džiugina, todėl jie šiame edukaciniame užsiėmime apsilanko ne po vieną kartą.

K.Alšauskienė patikino, Kalėdinius angelus nesunkiai pasigamina net dviejų ar trijų metų mažyliai.

„Turime paruošę visas priemones, todėl lankytojams tereikia mėgautis pačiu gamybos procesu. Vaikams ypač patinka tai, kad jie savo darbelius gali dekoruoti spalvotomis smiltelėmis“, - kalbėjo pašnekovė.

„Keramikos akademijos“ smėlio paletėje – net 20 skirtingų atspalvių.

„Todėl kiekvienas sukurtas atvirukas – unikalus“, - pridūrė K. Alšauskienė.

Kitąmet „Keramikos akademija“ tikisi pateikti Kauno Kalėdų miestelio svečiams staigmeną – kvepiantį smėlį.

„Šventinę nuotaiką kuriame visi kartu, o iki Trijų Karalių smalsiausieji pagrindinėje miesto erdvėje gali išmėginti beveik 30 skirtingų užsiėmimų“, - sakė pašnekovė.

Pramogauti Rotušės aikštėje įsikūrusioje Kalėdų planetoje miestiečiai gali nuo pat ryto iki 22 val. Advento laikotarpiu čia vyksta įvairios veiklos ir edukacijos. Mažieji kauniečiai taip pat turi galimybę paskambinti ar išsiųsti laišką Kalėdų Seneliui. Į Rotušės aikštę sugrįžo ir gražia tradicija tapęs kalėdinis paštas. Miestelio lankytojai gali nemokamai išsiųsti sveikinimus ir linkėjimus artimiesiems ne tik visoje Lietuvoje, bet ir užsienyje. Tam yra paruošti specialūs kosminių Kalėdų atvirukai.

Generalinis renginio rėmėjas – Kauno „Akropolis”. Visa informacija ir nuolat pildomas šventinių renginių kalendorius: http://kaledos.kaunas.lt

Pranešimą paskelbė: UAB Komunikacija ir konsultantai
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal