Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė Laimutė Matkevičienė dalyvaus Kaišiadorių rajono savivaldybės kultūros meno premijų teikime

2019 m. gruodžio 27 d. pranešimas žiniasklaidai 

Šiandien, gruodžio 27 d., 17 val. Seimo narė Laimutė Matkevičienė dalyvaus šventinėje Kaišiadorių savivaldybės kultūros premijų teikimo ceremonijoje. Iškilmingas renginys vyks Kaišiadorių Kristaus Atsimainymo katedroje.

2019 m. gruodžio 18 d. Kaišiadorių rajono savivaldybės kultūros premijos skyrimo komisija nusprendė Kaišiadorių rajono savivaldybės kultūros premijas skirti šiems rajonui nusipelniusiems žmonėms:

Jurgitai Jašauskienei, dainavimo studijos „Tagretukas“ įkūrėjai, moterų choro „Nona“ vadovei, vargonininkei – už aktyvią kultūrinę veiklą, vaikų ir jaunimo meninį ugdymą, jų įtraukimą į prasmingą kūrybinę veiklą ir Kaišiadorių krašto garsinimą;

Vidmantui Kapačiūnui, tautodailininkui, medžio drožėjui – už svarų indėlį puoselėjant tradicinį liaudies meną ir dailiuosius amatus, medžio drožybos amato paslapčių perdavimą jaunimui ir Kaišiadorių krašto garsinimą;

Albinai ir Broniui Pašvenskams, pedagogams, Ringailių folkloro ansamblio dalyviams – už Nemaitonių krašto istorijos, gyvųjų papročių, dainavimo tradicijų puoselėjimą ir saugojimą, patriotizmo, meilės savo kraštui ir jo istorijai supratimo ugdymą ir aktyvią kultūrinę veiklą.

Seimo narė L. Matkevičienė pasveikins 2019 m. Kaišiadorių rajono savivaldybės kultūros meno premijų laureatus ir įteiks Lietuvos Respublikos Seimo ir savo vardines dovanas.

Parlamentarė L. Matkevičienė Kaišiadorių rajono savivaldybės kultūros premijai gauti pristatė J. Jašauskienės kandidatūrą.

Po iškilmingos apdovanojimų ceremonijos įvyks kalėdinis koncertas. Premijų nominantams ir visiems kaišiadoriečiams ir rajono svečiams koncertuos Vilniaus universiteto kamerinis orkestras, Vilniaus universiteto chorai – akademinis mišrus choras ,,Gaudeamus“, merginų choras ,,Virgo“ ir mišrus choras ,,Pro Musica“. Kolektyvų meno vadovai ir dirigentai – Rasa Gelgotienė ir Modestas Jankūnas.

Daugiau informacijos:

Aldona Jakavonienė,

Seimo narės Laimutės Matkevičienės padėjėja

Mob. 8 620 90 706

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2019-12-27 10:52
Politika, Kultūra
pasidalinti
atgal