Seimo nario Bronislovo Matelio pranešimas: „Dėl galimai supainiotų politikų Zbignevo Jedinskio, Edvardo Jedinskio ir Rimanto Klipčiaus viešųjų ir privačių interesų kreipiamasi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją“

2020 m. sausio 7 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Bronislovas Matelis kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl galimo Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo pažeidimo.

Parlamentaras į Komisiją kreipiasi dėl 2017 m. lapkričio 16 dieną Švenčionių rajono mero Rimanto  Klipčiaus,  Seimo nario Zbignevo Jedinskio ir jo sūnaus, Švenčionių mero patarėjo, Edvardo Jedinskio susitikimo su tuomečiu susisiekimo ministru Roku Masiuliu, kuriame šie asmenys prašė skirti 125 tūkstančius eurų Pabradės miesto Arnionių gatvės rekonstrukcijai.

Anot B. Matelio, Seimo narys Z. Jedinskis gyvena Arnionių gatvėje, o jo sūnus E. Jedinskis viename minėtos gatvės name yra registravęs savo įmonę, kurios direktoriumi jis pats nurodomas. Švenčionių r. meras R. Klipčius privalėjo žinoti, kad jo padėjėjas E. Jedinskis tiesiogiai susijęs su minėta gatve, todėl turėjo nušalinti jį nuo klausimo svarstymo.

Seimo narys B. Matelis kreipimesi pažymi, kad šie abu politikai buvo asmeniškai suinteresuoti pasigerinti savo ir savo šeimos gyvenimo bei darbo sąlygas rekonstruojant Arnionių gatvę, todėl privalėjo nusišalinti nuo visų darbų, susijusių su šia gatve.

„Kyla įtarimų, kad buvo pažeista viena iš viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje nuostatų, nes susitikime su ministru dėl minėtos gatvės asfaltavimo dalyvavo įtakingi vietos politikai, kurie toje pat gatvėje patys ir gyvena ar veikia jų vardu registruotos įmonės. Šie politikai buvo asmeniškai suinteresuoti, kad toji gatvė būtų rekonstruota. Taip pat neatmetama, kad meras R. Klipčius galimai žinojo apie kilsiantį interesų konfliktą, tačiau nesiėmė priemonių jo išvengti“, – teigė B. Matelis.

Seimo TS-LKD frakcijos narys VTEK prašo atlikti tyrimą ir atsakyti, ar Švenčionių rajono meras R. Klipčius, jo padėjėjas E. Jedinskis ir Seimo narys Z. Jedinskis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-01-07 15:53
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal