Seimo nario Juozo Imbraso pranešimas: „5 proc. kartelė rinkimuose – pliusai ir minusai“

2020 m. sausio 20 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Kuo rinkimų „kartelė“ aukštesnė, tuo didesnis motyvas jungtis dar prieš rinkimus, o ne gyventi iliuzijomis, kad tokie junginiai atsiras savaime, kiekvienai mažai partijai įveikus trijų procentų kartelę ir gavus 3–4 vietas Seime. Šią ir kitas temas numatoma aptarti spaudos konferencijoje, kuri vyks sausio 21 d., antradienį, Seimo Spaudos konferencijų salėje (II rūmai). Pradžia 10.30 val.

Spaudos konferencijoje dalyvaus: Seimo narys Juozas Imbrasas, Kartų solidarumo sąjungos pirmininkas Vytautas Jurgis Kadžys, judėjimo „Lietuva yra čia“ pirmininkas dr. Arvydas Juozaitis ir šio judėjimo valdybos narys Saulius Lapėnas.

Tik realiai apsijungus prieš rinkimus – vertybiniu ir bendros programos pagrindu – galima tikėtis didesnio rinkėjų dėmesio ir bent kiek galingesnės frakcijos Seime, be kurios būtų sunku suformuoti valdančią daugumą. Rinkėjai savo balsus atiduoda tikėdamiesi atspėti galimus valdančios daugumos dalyvius, o ne balsuodami vien už pavienius Seimo narius vienmandatėse apygardose.

Susiklostė nenormali padėtis Lietuvos valstybėje, kai didžiausią gyventojų dalį sudarančiam pensininkų socialiniam sluoksniui tenka imtis politinės kovos už teisę turėti orią senatvę. Nepasirūpinus pensininkais, niekas neįtikins nei jaunimo, nei dirbančiųjų, kad Lietuvoje įmanoma tikėtis orios senatvės sąlygų. Kol jaunimas matys ir girdės nusiskundimus iš savo tėvų ir senelių, tol visos pastangos susigrąžinti jaunus žmones iš labiau išsivysčiusių šalių bus bevaisės.

Klestėjimo ir gerovės piliečiams siekiančioje valstybėje harmoningas visų socialinių grupių atstovavimas įmanomas, kai tarp pačių piliečių atsiranda suvokimas, jog viena ar kita socialinė grupė daro įtaką likusioms ir atvirkščiai.

 

Kontaktams:

Seimo narys Juozas Imbrasas

Tel. (8 5) 239 6326

El. p. Juozas.Imbrasas@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-01-20 10:16
Politika, Žiniasklaida, viešieji ryšiai
pasidalinti
atgal