Seimas rinksis į neeilinę sesiją

Rytoj, sausio 23 d., Seimas šaukiamas į neeilinę sesiją. Posėdžio pradžia – 10 val. Neeilinėje sesijoje pagrindinį dėmesį planuojama skirti aplinkos apsaugos klausimams.

Pirmajame neeilinės sesijos posėdyje bus rengiama diskusija apie aplinkos apsaugos efektyvumo ir rezultatyvumo bei taršos prevenciją. Pranešimus skaitys aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Juozas Imbrasas ir visuomenininkė Raimonda Zaborė, vėliau įvyks Seimo narių diskusija.

Rytoj Seimas taip pat ketina toliau svarstyti Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės ir Aplinkos apsaugos įstatymų pakeitimus dėl griežtesnės aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės, apsispręsti dėl administracinės atsakomybės asmenims ar juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims už nemokamą lengvųjų plastikinių pirkinių maišelių dalijimą prekių ar produktų pardavimo vietose.

Į Seimo darbotvarkę įtrauktas klausimas dėl valstybinio audito aplinkos apsaugos ir taršos prevencijos veiklos srityje ir kt.

Seimo posėdžius taip pat numatoma surengti sausio 28 d.

Pagal Seimo statutą neeilines sesijas šaukia Seimo Pirmininkas ne mažiau kaip 1/3 visų Seimo narių siūlymu, kuris turi būti jam įteiktas raštu, o Konstitucijos 142 ir 144 straipsniuose numatytais atvejais – Respublikos Prezidentas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-01-22 13:57
Politika
pasidalinti
atgal