LVŽS frakcija dėl Stasio Šedbaro nuvažiuotų beveik 10 tūkstančių kilometrų už komiteto lėšas kreipėsi į etikos sargus

Paaiškėjus, kad konservatorius Stasys Šedbaras vienas savo asmeninėms kaip Seimo nario kelionėms sunaudojo beveik visą visam iš 11 Seimo narių sudarytam Teisės ir teisėtvarkos komitetui metams skirtą tarnybinio transporto ridos limitą, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija kreipėsi į etikos sargus bei Seimo valdybą.

Kaip buvo paskelbta viešojoje erdvėje, komiteto vicepirmininkas konservatorius apie 10 tūkstančių kilometrų (beveik visą komitetui skirtą tarnybinio transporto ridą) sunaudojo savo kelionėms į regionus, kur rengė vienos istorikės parašytos knygos pristatymo vakarus – paskaitas, nieko bendro neturinčias su jo veikla Teisės ir teisėtvarkos komitete. Negana to, kad jis neturėjo komiteto pirmininkės pavedimo susitikimuose atstovauti komitetui, konservatorius tuose susitikimuose net nebuvo pristatomas kaip komiteto vicepirmininkas.

Kreipimesi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją nurodoma, kad iš paaiškėjusių aplinkybių visumos yra akivaizdu, kad iš valstybės biudžeto apmokėtos kelionės buvo skirtos ne komiteto veiklai pristatyti, o asmeninei savireklamai, Stasio Šedbaro, kaip Seimo nario, asmeniniams susitikimams su rinkėjais. Todėl kreipimesi keliama abejonė, ar komitetui skirtas lėšas galima naudoti tokioms grynai asmeninio pobūdžio kelionėms. Juo labiau, kad Seimo narys tokiu atveju gali naudoti jam asmeniškai arba jo frakcijai skirtą ridos limitą.

LVŽS frakcija taip pat kreipėsi ir į Seimo valdybą prašydama Seimo vidiniuose teisės aktuose apibrėžti būdus, kaip Seimo narys turi atsiskaityti už komiteto veiklai skirtų lėšų, transporto ridos panaudojimą, kad būtų aišku, jog jos tikrai buvo panaudotos pagal paskirtį – komiteto veiklai, o ne asmeniniams vieno ar kito Seimo nario tikslams.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-01-27 12:31
Teisėsauga, teisėtvarka, Politika
pasidalinti
atgal