„60+ KINE“ – specialūs kino seansai vyresnio amžiaus žmonėms

Vyresnio amžiaus žmonėms skirto žurnalo „60+“ kolektyvas, padedamas rėmėjo ir globėjo prekybos tinklo „Iki“, plečia senjorams skirtų prasmingų veiklų ratą ir jau vasario 5 d. kviečia kartu žiūrėti filmą „Mažosios moterys“. Šis kino seansas duos startą renginių ciklui „60+ KINE“.

„Mano žiniomis, į pirmąjį seansą jau beveik nebeliko vietų, tad jei gyvenate Kaune, esate neabejingas kinui ir jums daugiau nei 60 metų – reikėtų paskubėti įsigyti bilietus. Jei nespėsite, nenuliūskite, tai tikrai ne paskutinis „60+ KINE“ seansas. Šiemet jų bus dar ne vienas, o kino renginius organizuoti planuojama ir kituose miestuose“, – sako Indrė Baltrušaitienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė. 

Pirmasis renginių ciklo „60+ KINE“ seansas įvyks š. m. vasario 5 d., 10.30 val. kino teatre „Cinamon“, įsikūrusiame Kauno pramogų ir laisvalaikio centre „Mega“. Jo metu ne tik bus rodomas filmas „Mažosios moterys“, bet visų susirinkusiųjų laukia vaišės, renginio draugų dovanos, projektą palaikančių lektorių pranešimai. Bilieto kaina į šį seansą senjorams bus mažesnė nei įprastinė kino bilieto kaina.

Renginių ciklo „60+ KINE“ pavadinimas ir pati iniciatyva gimė iš prekybos tinkle „Iki“ platinamo žurnalo „60+“. Šį, į vyresnio amžiaus auditoriją orientuotą, žurnalą, leidžiamą kas antrą mėnesį, lojalumo kortelės „Iki Premija Senjorams“ turėtojai gali nemokamai įsigyti bet kurioje „Iki“ ir „Iki Express“ parduotuvėje.

Kaip pasakoja žurnalo redaktorė Laura Balčiūtė, 2017 m. pradėto leisti daugiau nei pusšimčio puslapių žurnalo senjorams tikslas – vienoje vietoje pateikti pasiūlymus, kaip aktyviai ir socialiai savo dienas galėtų leisti vyresni žmonės, skelbti informaciją apie įvairius užsiėmimus, pramogas, akcijas ir kitus vyresnio amžiaus žmonėms aktualius dalykus.

Pavyzdžiui, žurnalo puslapiuose dalijamasi patarimais, kaip saugoti ir stiprinti sveikatą, apsisaugoti nuo telefoninių sukčių, kaip išsirinkti vyresnio amžiaus žmonių poreikius atitinkantį mobilųjį telefoną. Taip pat su skaitytojais savo istorijomis dalijasi tokie puikiai Lietuvoje žinomi žmonės kaip aktorius Vytautas Tomkus, parlamentarė Dalia Teišerskytė, sporto ir visuomenės veikėja Joana Bartaškienė bei kiti.

„Žurnalas „60+“ skirtas motyvuoti senjorus toliau gyventi aktyviai, nenustoti džiaugtis gyvenimu ir tobulėti. Juk pasiekus pensinį amžių gyvenimas dar nesibaigia, – tai kaip tik pats gražiausias laikas, kai gali jį skirti tik sau. Taip pat labai noriu pakeisti žmonių mąstymą, kad vyresnio amžiaus žmonėms rūpi tik sveikata. Anaiptol, jie kaip tik domisi naujovėmis ir  yra labai smalsūs“, – sako L. Balčiūtė.

Dar vienas prekybos tinklo „Iki“ remiamas projektas – socialinė iniciatyva „Susitikim, mieli senjorai“ – praėjusių metų pabaigoje Sveikatos apsaugos ministerijos apdovanojimuose „Už sveiką gyvenseną“ įvertinta nominacija „Už aktyvumą nepavaldų amžiui“.

Jau trejus metus „Susitikim, mieli senjorai“ kviečia vyresnio amžiaus žmones laiką leisti aktyviai ir kūrybingai, pasiūlant išbandyti įvairias sveikatos stiprinimo, kūrybines veiklas. Socialinės iniciatyvos tikslas – skatinti vyresnio amžiaus žmonių savirealizaciją, pasitikėjimą savimi ir supančia aplinka, didinti bendruomeniškumo jausmą bei įvairiomis veiklomis padėti džiaugtis gyvenimu.

Projektas „Susitikim, mieli senjorai“ pirmiausiai startavo Vilniuje, naujai įsikūrusiame „Senjorų avilyje“. Pernai šios iniciatyvos pagrindiniu rėmėju tapo prekybos tinklas „Iki“, o projektas išplėtė savo geografiją ir juo galėjo džiaugtis ne tik sostinės, bet ir Kauno gyventojai. Šiemet projektas bus tęsiamas toliau ir savo geografiją išplės iki Klaipėdos.

„Turime antrą pagal dydį prekybos tinklą Lietuvoje, tad esame labai arti pirkėjo. Dar arčiau mūsų yra vyresnio amžiaus žmonės, nes turime jiems skirtą lojalumo programą, mūsų palaikymą pelniusių projektų, pritaikytų būtent jiems. Vienas mūsų prioritetų – padaryti taip, kad Lietuvoje gyvenantys vyresnio amžiaus žmonės galėtų džiaugtis gražiu, turiningu ir prasmingu laiku“, – sako I. Baltrušaitienė.

Informacija apie kitus renginių ciklo „60+ KINAS“ seansus bus skelbiama interneto svetainėje www.60plius.lt.

Pranešimą paskelbė: UAB "Publicum"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal