Seimo nario Juozo Imbraso pranešimas: kodėl Lietuva praranda milijardus eurų?

2020 m. sausio 30 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

„Neatskleidus ir rimtai neišanalizavus tikrųjų Europos Sąjungos paramos Lietuvai mažėjimo priežasčių, tai taps ilgalaike tendencija“, – teigia Seimo narys Juozas Imbrasas.

„Šiandieniniai bandymai aiškinti, kad „pagrindinės priežastys, kodėl mažėja finansavimas yra džiugios: Lietuvos ekonomika auga ir nesame labiausiai atsilikęs regionas. Pirmą kartą tampame pereinamojo laikotarpio regionu. Lietuvoje BVP vienam gyventojui šoktelėjo gana stipriai, o tai yra pagrindinis rodiklis, kuriuo matuojama regiono pažanga ir išėjimas iš atsilikusių į pereinamojo laikotarpio regioną“, yra ne tik saviapgaulė, bet ir galimai nusikalstamo aplaidumo pridengimas“, – sako „Kartų solidarumo sąjungos – Santalkos Lietuvai“ pirmininko pavaduotojas Saulius Lapėnas (2000–2004 ir 2004–2008 m. kadencijų Seimo narys).

Vasario 5 d., trečiadienį, 10.30 val. aptarti šiuos klausimus į spaudos konferenciją kviečia Juozas Imbrasas, Seimo narys, „Kartų solidarumo sąjungos – Santalkos Lietuvai“ pirmininko pavaduotojas. Spaudos konferencijoje taip pat dalyvaus: Saulius Lapėnas, „Kartų solidarumo sąjungos – Santalkos Lietuvai“ pirmininko pavaduotojas; dr. Arvydas Juozaitis, judėjimo „Lietuva yra čia“ pirmininkas ir „Kartų solidarumo sąjungos – Santalkos Lietuvai“ pirmininkas. 

                   

Kontaktams:

Seimo narys Juozas Imbrasas

Tel. (8 5) 239 6326

El. p. Juozas.Imbrasas@lrs.lt

 

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-01-30 11:18
Politika, Žiniasklaida, viešieji ryšiai
Renginio pradžia
2020-02-5, trečiadienis10:30
Renginio pabaiga
2020-02-05
Renginio vieta
Seimo Spaudos konferencijų salėje
pasidalinti
atgal