Seime eksponuojama S. Mikučio fotografijų paroda „Gimę Vasario 16-tąją“

Vasario 3–17 d. Seimo II ir III rūmus jungiančioje galerijoje Seimo nario Aurimo Gaidžiūno iniciatyva eksponuojama Sigito Mikučio fotografijų paroda „Gimę Vasario 16-tąją“

Parodoje eksponuojami Radviliškio krašto gyventojų portretai. Iš viso buvo atrinktas ir nufotografuotas 21 skirtingų kartų atstovas: jauniausiam vos dveji, o vyriausiajai – šimtas.

Nufotografuoti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną gimusius Radviliškio krašto gyventojus, siekiant įprasminti valstybės 100 metų jubiliejinę sukaktį, nebuvo paprasta. Laisvės dieną gimusių portretus įamžinti užsimojęs fotografas Sigitas Mikutis sako, kad ši paroda – asmeninis iššūkis, nes vien gebėjimo fotografuoti nepakako. Beldžiantis į jubiliatų namų duris fotografui ne visada buvo žinoma, kas už jų laukia – parodos autorius turėjo apsišarvuoti didžiule kantrybe, reikėjo pastangų tuos žmones prakalbinti, o kartais ir išklausyti ar net paguosti ir užjausti. Kiekviena nuotrauka liudija skirtingo žmogaus gyvenimą.

Valstybės šimtmečiui skirtos radviliškiečių fotografijų parodos projektą iniciavo Radviliškio rajono savivaldybės viešoji biblioteka kartu su Radviliškio rajono seniūnijomis. Prie idėjos įgyvendinimo prisidėti buvo kviečiami visi Radviliškio krašto žmonės, gimę vasario 16-tąją. Iš viso Radviliškio mieste ir rajone gyvena beveik šimtas vasario 16 dieną gimusių žmonių.

Renginių ir švenčių akimirkas fiksuojantis fotografas Sigitas Mikutis, fotografavimą vadina savo didžiuoju pomėgiu. Fotografavimu susidomėjo vienuolikos ir su fotoaparatu nesiskiria iki šių dienų.

Gimė 1959 metais Žemaitijoje, Kartenoje, visą gyvenimą gyvena Radviliškio rajone. Čia jis sukūrė šeimą ir susilaukė dvejų dukterų. Gyvenime niekada nebuvo nutolęs nuo fotografavimo. Nors fotografija yra jo pagrindinė „meilė“, be jos Sigitas turi ir daugiau pomėgių: jis aktyvus visuomenininkas, muzikantas ir dainininkas, ilgametis kaimo kapelos „Žvangulis“ dalyvis. Muzika jam yra gyvenimo variklis, kaip įkrova. Jis dalyvauja įvairiuose muzikiniuose pasirodymuose, konkursuose ir festivaliuose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Kur jis bebūtų, iš rankų nepaleidžia fotoaparato, todėl begalės įmažintų akimirkų jau nesutelpa vien į rinkmenas.

Sigitas dalyvauja Šiaulių fotografų klubo veikloje „Fotografijos namai“. Yra surengęs ne vieną savo asmeninę parodą tiek iš archyvinių, tiek iš dabartinių nuotraukų. Su bendraminčiais dalyvavo ne viename bendrame projekte ir parodoje.

Norinčius apžiūrėti parodą, maloniai kviečiame susisiekti su Seimo nario A. Kupčinsko padėjėja Vita Daunoravičiene el. p. vita.daunoraviciene@lrs.lt

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-01-31 15:33
Politika, Kultūra
pasidalinti
atgal