J. Olekas kreipėsi į Europos Parlamento narius dėl Europos žaliojo kurso bei Baltijos šalių žemdirbių

2020-02-10, Strasbūras 

____________

Europos Parlamentas septintąją 2020-ųjų savaitę dirba Strasbūre, plenarinėje sesijoje. Pradedant šios savaitės sesiją, socialdemokratas Juozas Olekas kreipėsi į Europos Parlamento narius. Žaliojo susitarimo neįgyvendinsime, jei žemdirbiai ir toliau skirtingose ES narėse šalyse už tą patį darbą gaus skirtingą atlygį, sako EP narys J. Olekas.

Šiuo metu aktyviai diskutuojame apie Europos Žaliąjį kursą - ES augimo strategiją, kuri turi ne tik neutralizuoti mūsų poveikį klimatui, ir sustiprinti aplinkos ir bioįvairovės apsaugą, bet ir užtikrinti Europos žmonių gerovę. 

Bendroji žemės ūkio politika, kaip esminė Naujojo žaliojo kurso dalis, taip pat turės siekti didesnio aplinkosauginio, ekonominio ir socialinio tvarumo. Tai reiškia, kad ji turės stiprius aplinkosauginį ir bioekonominį aspektus, tačiau drauge turės skatinti gyvybingų kaimo vietovių vystymąsi, užtikrindama teisingas pajamas ūkininkams ir kaimo gyventojams. Tačiau socialinio ir ekonominio tvarumo, būtinų Žaliojo kurso sėkmei, mes nepasieksime, jei žemdirbiai skirtingose ES šalyse ir toliau už tą patį darbą gaus skirtingą atlygį.

Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse žemdirbiai, dirbantys pagal tuos pačius reikalavimus, užtikrinantys aukštus maisto saugos ir kokybės, aplinkosaugos ir gyvūnų gerovės standartus, vis dar gauna tiesiogines išmokas, kur kas mažesnes už Europos Sąjungos vidurkį. Naujasis žaliasis kursas yra istorinė galimybė.

Siekiant išsaugoti mūsų planetą ir mūsų vaikų ir anūkų ateitį mes privalome užtikrinti ir teisingumą, lygias ir sąžiningas galimybes visiems Europos žemdirbiams – taip pat ir vienodai teisingas tiesiogines išmokas”, – sako socialdemokratas J. Olekas.

Pranešimą paskelbė: Europos Parlamento narys Juozas Olekas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-02-11 00:26
Politika, Žemės ūkis
pasidalinti
atgal