Vasario 19 d.: atminties kultūros ciklo diskusija „Tautiniai simboliai: kaip ateina naujieji ir įsitvirtina istoriniai“

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centras pradeda atminties kultūrai skirtą ciklą, kurio diskusijose nuo vasario iki gegužės mėnesių bus svarstomi svarbiausi istorijos politikos klausimai.

Pirmoje diskusijoje „Tautiniai simboliai: kaip ateina naujieji ir įsitvirtina istoriniai“ kalbėsime apie tai, kaip nauji simboliai (ne)išplinta Lietuvoje, kas lemia jų populiarumą arba kontroversijas, taip pat apie nevienodą istorinių simbolių išpopuliarėjimą.

Kodėl Vytis kviečia netgi užsukti į degalines, o su Gediminaičių stulpais susiduriame rečiau? Kodėl kasmet sausio pradžioje Lietuva suskyla dėl Neužmirštuolės? Kokia ateitis laukia Kardelio, pernai nacionalinio transliuotojo pastangomis tapusio Baltijos kelio simboliu?

Šiuos ir kitus klausimus svarstys Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys, Mykolo Romerio universiteto politologas Alvydas Medalinskas ir Krašto apsaugos ministerijos (KAM) Strateginės komunikacijos departamento analitikas, istorikas Karolis Zikaras. Diskusiją moderuos visuomenininkė, istorikė, pilietinių projektų sumanytoja ir įgyvendintoja Luka Sinevičienė.

Trumpai apie renginį

Data vasario 19 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“
Pranešimą paskelbė: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-02-11 16:15
Kultūra
Renginio pradžia
2020-02-19, trečiadienis17:30
Renginio vieta
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
pasidalinti
atgal