Seimo atstovai dalyvaus Europos Parlamento savaitės renginiuose

2020 m. vasario 14 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Rimantė Šalaševičiūtė, Seimo nariai Kęstutis Bacvinka, Algirdas Butkevičius, Andrius Kupčinskas ir Virgilijus Poderys vasario 17–19 dienomis lankysis Briuselyje (Belgijos Karalystė) Europos Parlamento Pirmininko Davido-Maria Sasolio (David Maria Sassoli) ir Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančios Kroatijos parlamento Pirmininko Gordano Jandrokovičiaus (Gordan Jandroković) kvietimu. Parlamentarai dalyvaus Europos Parlamento savaitės 2020 renginiuose, kuriuos sudarys Europos semestro konferencija ir Tarpparlamentinė Europos Sąjungos stabilumo, ekonomikos koordinavimo ir valdysenos konferencija.

Europos semestras yra pagrindinis ir reikšmingiausias tarpparlamentinis ES ekonomikos valdysenos ir koordinavimo renginys, kuriame nacionalinių parlamentų atstovai turi išskirtinę galimybę susipažinti ir apsikeisti nuomonėmis apie aktualiausius ES biudžeto, ekonomikos, socialinės apsaugos, aplinkosaugos bei kitų sričių politikos klausimus, taip pat šiomis temomis diskutuoti su ES institucijų vadovais.

Šiais metais numatoma aptarti euro zonos valdysenos, minimalaus atlyginimo ES lygiu nustatymo, būsimos ES Daugiametės finansinės programos, mokesčių, įtraukaus augimo ir užimtumo, kovos su klimato kaita ir kitus aktualius klausimus.

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro patarėja Jolanta Anskaitienė

Tel. (8 5) 239 6508, el. p. jolanta.anskaitiene@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-02-14 09:36
Politika, ES
pasidalinti
atgal