Seimo narių Vidos Ačienės ir Valiaus Ąžuolo pranešimas: „Bendruomenių ir švietimo įstaigų tarybų balsas nuo šiol bus išgirstas, inicijuojant optimizavimus ar pertvarkas regionuose“

2020 m. vasario 17 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Vasario 18 d., antradienį, 11.15 val. įvyks spaudos konferencija, kurioje Seimo nariai Vida Ačienė ir Valius Ąžuolas, Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis ir Melkio mokyklos Vilniaus rajone direktorius Tadas Stasytis pristatys naujai registruoto Švietimo įstatymo pakeitimus, kurie įpareigos vietos savivaldybes prieš optimizuojant ar uždarant darželius, mokyklas ir kitas švietimo įstaigas regione, atsižvelgti į mokyklų tarybos ir bendruomenių lūkesčius.

,,Ar Lietuva šiandien vien Vilnius, Kaunas ir Klaipėda? Kodėl diskriminuojame regionuose ar mažuose mietuose gyvenančius žmones, juos palikdami be mokyklų, darželių ir bankų? Vertinant tai, kad regionų gyventojai išlaikytų teisę spręsti ir vertinti, ar jų regione turi veikti viena ar kita švietimo įstaiga, inicijavome įstatymo pakeitimus, kurie įpareigos vietos valdžią derinti optimizavimo ir kitus klausimus su vietos bendruomenėmis“, – sako Seimo narė Vida Ačienė.

Spaudos konferencija vyks Seimo spaudos konferencijų salėje (II rūmai). Maloniai kviečiame žiniasklaidos atstovus dalyvauti.

Daugiau informacijos:

Seimo narė Vida Ačienė, el. p. vida.aciene@lrs.lt

Seimo narys Valius Ąžuolas, el. p. valius.azuolas@lrs.lt 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-02-17 10:43
Politika, Žiniasklaida, viešieji ryšiai
Renginio pradžia
2020-02-18, antradienis11:15
Renginio pabaiga
2020-02-18
Renginio vieta
Seimo Spaudos konferencijų salėje
pasidalinti
atgal