Seime bus diskutuojama apie buvusių kalinių reintegraciją į visuomenę

Kovo 4 d., trečiadienį, Kazimiero Antanavičiaus salėje (Seimo III r. 220 k.) vyks Seimo narių Gintarės Skaistės ir Stasio Šedbaro inicijuojama apskritojo stalo diskusija „Buvusių kalinių reintegracija į visuomenę: kodėl nesugebame to padaryti?“ Renginio pradžia 10 val.

Lietuva Europos Sąjungoje (ES) pirmauja pagal kalinių skaičių tenkantį 100 tūkst. gyventojų ir dvigubai viršija bendrijos vidurkį. Todėl reikia pripažinti, kad mūsų šalyje vykdomi pokyčiai nėra pakankamai veiksmingi. Tai liudija ir kitas faktas – Lietuvoje daugiausiai iš ES šalių – net 62 proc. nuteistųjų įkalinimo įstaigose bausmę atlieka pakartotinai.

Mokslininkai ir ekspertai tvirtina, kad situacija nesikeis, jei nespręsime esminių įkalinimo sistemos ir sėkmingos buvusių nuteistųjų resocializacijos ir integracijos į visuomenę problemų. Kyla labai daug klausimų, kodėl vis nepavyksta išspręsti esminių įkalinimo sistemos ir resocializacijos problemų, kaip būtų galima pagaliau pradėti judėti teigiamų pokyčių linkme, sumažinti pakartotinio nusikalstamumo atvejų ir geriau reintegruoti buvusius nuteistuosius į visuomenę.

Organizuojamoje diskusijoje bus siekiama įsigilinti į esmines įkalinimo sistemos, realias buvusių nuteistųjų resocializacijos ir integracijos problemas, diskutuojant su Teisingumo ministerijos, Policijos, Kalėjimų departamento, Lietuvos probacijos tarnybos, Prezidentūros, Vilniaus universiteto, Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ nuteistųjų konsultavimo centro, Lietuvos kalinių globos draugijos, asociacijos „Kalinių sąjunga“, Vilniaus pataisos namų atstovais ir Seimo nariais.

Daugiau informacijos:

Viktorija Laurinavičiūtė

Seimo narės Gintarės Skaistės padėjėja

Tel. (8 5) 239 6635

El. p. viktorija.laurinaviciute@lrs.lt

 

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-02-26 11:10
Politika
pasidalinti
atgal