Lietuvos turizmo asociacija: poilsis Tenerifėje yra saugus

Lietuvos turizmo asociacija dalijasi naujausia oficialia informacija dėl koronaviruso (COVID-19), kad suplanuotas žmonių poilsis būtų ramus. Lietuvos kelionių organizatorius ir kelionių agentūras vienijanti organizacija supranta galimą kai kurių žmonių nerimą, todėl savo veikloje vadovaujasi atsakingų institucijų rekomendacijomis – Užsienio reikalų ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos, Pasaulio sveikatos organizacijos. 

Poilsis Tenerifės Kosta Adechės mieste – vėl saugus  

Užsienio reikalų ministerijai šiandien atšakus rekomendaciją laikinai nevykti į Kosta Adechės miestą Tenerifėje, turizmas grįžta į įprastas vagas. Primename, kad saloje karantinui uždarytas tik vienas viešbutis, visas gyvenimas ir turizmas vyksta įprastai. Lietuvos kelionių organizatorių partneriai Tenerifėje patvirtina, kad nerimauti ar keisti kelionių planų žmonėms nėra pagrindo.   

Šiuo metu Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja laikinai nevykti į Kiniją, Pietų Korėją, Iraną, Japoniją, Šiaurės Italijos Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionus. Atsargumo priemonių rekomenduojama imtis vykstantiems į Honkongą ir Singapūrą. Į daugelį krypčių Lietuvos kelionių organizatoriai kelionių nevykdė, o reisus į Šiaurės Italijos miestus „Novaturas“ ir „Tez tour“ sustabdė dar praėjusią savaitę.  

Asociacijos vadovė akcentuoja, kad visi turizmo industrijos nariai laikosi atsakingų institucijų rekomendacijų. Visur kitur pasaulyje turizmas vyksta įprastai.

Pranešimą paskelbė: UAB "Publicum"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-03-04 17:01
Turizmas, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal