Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija išklausė LTOK veiklos ataskaitą ir domėjosi 2020 metų planais

2020 m. balandžio 29 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijai pristatė 2019 m. veiklos ataskaitą ir pasidalijo mintimis apie 2020 m. planus bei aktualijas.

2019 m. LTOK buvo sėkmingi – įgyvendinta daug iniciatyvų, o organizuojami renginiai sulaukė vis daugiau dalyvių. LTOK prezidentė pasidžiaugė praėjusių metų sportininkų laimėjimais antrą kartą vykusiose Europos žaidynėse, Europos jaunimo olimpiniame ir olimpiniame žiemos festivaliuose, akcentavo LTOK skiriamą ypatingą dėmesį olimpiniam švietimui.

D. Gudzinevičiūtė komisijai taip pat pristatė paėjusių metų LTOK biudžeto lėšų paskirstymą. 76 proc. visų LTOK lėšų buvo skirta olimpiniam sportui. Daugiausia lėšų sportininkams rengti buvo skirta šių sporto šakų federacijoms: krepšiniui, lengvajai atletikai, irklavimui, dviračių sportui, baidarių ir kanojų irklavimui ir kt.

 Kalbėdama apie esamą padėtį ir ateities perspektyvas, LTOK prezidentė pažymėjo, kad dėl paskelbtos koronaviruso pandemijos pasaulyje ir Vyriausybės valstybės lygio ekstremalios situacijos visoje šalyje dėl naujojo koronaviruso (COVID-19) plitimo grėsmės bei sumažėjusių organizacijos pajamų teko iš esmės koreguoti veiklos planus, nevykdyti arba nukelti vėlesniam laikui sporto renginius. LTOK vykdomasis komitetas priėmė daug svarbių sprendimų dėl LTOK lėšų optimizavimo. Kaip pavyzdžius D. Gudzinevičiūtė paminėjo LTOK direktorato atlyginimų sumažinimą, administracinės ir kitų veiklų optimizavimą, planus mažinti finansavimą LTOK priklausiančioms skėtinėms organizacijoms ir pan. Pasak prezidentės, prioritetu išlieka sportininkai, treneriai, medikai ir federacijos, kurie dėl taupymo neturėtų nukentėti. 

Komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, tel. (8 5) 239 6653 

Parengė

Seimo kanceliarijos patarėja Jurgita Petniūnaitė, tel. (8 5) 239 6177

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-04-29 16:59
Sportas, Politika
pasidalinti
atgal