Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijai pristatytos koronaviruso sukeltų pasekmių mažinimo priemonės sporto srityje

2020 m. gegužės 14 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Gegužės 13 d. posėdyje Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija aptarė koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltas pasekmes ir jų mažinimo priemones sporto srityje.

Aukšto meistriškumo sportas – viena iš pirmųjų veiklų, kuriai buvo mažinami karantino laikotarpiu nustatyti apribojimai. Šiuo metu aukšto meistriškumo sportininkai gali treniruotis be apribojimų. Nuo gegužės 18 d. gali veikti sporto klubai, galimi sporto renginiai, jeigu juose dalyvauja ne daugiau 30 dalyvių, mažėja kiti taikyti apribojimai fizinio aktyvumo veikloje.

Posėdyje dalyvavusi švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Kornelija Tiesnesytė informavo, kad šių metų valstybės biudžete numatyti 7 mln. eurų aukšto meistriškumo programoms įgyvendinti jau paskirstyti ir jokie šių lėšų naudojimo papildomi ribojimai nėra taikomi. Viceministrė tikisi, kad Vyriausybė pritars ministerijos siūlymui sudaryti sporto federacijoms galimybę šių metų lėšomis apmokėti į kitus metus perkeltų sporto renginių išlaidas.

Atsižvelgdama į tai, kad šiais metais turėjusios vykti olimpinės žaidynės perkeltos į sekančius metus, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija siūlo Vyriausybei šiuo metu nustatytus aukšto meistriškumo programų finansavimo kriterijus taikyti ir ateinančiais metais. Ministerija taip pat siūlys nekeisti strateginių sporto šakų sąrašo.

Kalbėdama apie Sporto rėmimo fondo lėšomis finansuojamus sporto projektus, viceministrė informavo, kad karantino laikotarpiu Švietimo, mokslo ir sporto ministerija Sporto rėmimo fondo projektų vykdytojams pasiūlė veiklas vykdyti nuotoliniu būdu, jeigu tai įmanoma pagal veiklos pobūdį, arba pratęsti projektų įgyvendinimo terminą. Pasak K. Tiesnesytės, daugelis projektų vykdytojų naudojasi šiomis galimybėmis. Šių metų Sporto rėmimo fondo lėšų skirstymas vyksta nustatyta tvarka ir dalis jų jau paskirstyta.

Viceministrė taip pat paminėjo, kad šiuo metu 133 sportininkams ir toliau kas mėnesį sėkmingai mokamos paskirtos stipendijos, lėšos šalyje veikiančioms sporto gimnazijoms šiems mokslo metams taip pat skirtos, o minėtų mokymo įstaigų ugdytiniai mokosi nuotoliniu būdu ir pagal galimybes treniruojasi.

Be to, kalbėdama apie koronaviruso sukeltų pasekmių mažinimo priemones, K. Tiesnesytė pažymėjo, kad šiuo laikotarpiu su finansiniais sunkumais susiduriančios sporto organizacijos turi galimybes pasinaudoti verslui taikomomis finansinėmis priemonėmis.

Komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, tel. (8 5) 239 6653 

Parengė

Seimo kanceliarijos patarėja Jurgita Petniūnaitė, tel. (8 5) 239 6177

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-05-14 10:22
Sportas, Politika
pasidalinti
atgal