Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas: sportininkus rengiančios įstaigos turi būti sporto, ne švietimo sistemos dalis

2020 m. gegužės 14 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Gegužės 13 d. posėdyje Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija svarstė valstybės ar savivaldybių biudžetų finansuojamų įstaigų ir organizacijų, rengiančių aukšto meistriškumo sportininkus, veiklos tobulinimo klausimą.

Komisijos nariai neabejoja, kad visos sporto mokymo įstaigos turi būti ne švietimo, o sporto sistemos dalis. Pasak posėdyje dalyvavusios švietimo, mokslo ir sporto viceministrės Kornelijos Tiesnesytės, savivaldybės yra rimtas partneris sporto federacijoms rengiant sportininkus ir auginant olimpinę pamainą, tačiau sportininkus rengiančių įstaigų veiklos reglamentavime yra spragų. Viceministrė pažymėjo, kad siekiant išsiaiškinti esamą padėtį ir galimus šių įstaigų veiklos tobulinimo sprendimus, ministerijoje buvo sudaryta darbo grupė, kuri numato siūlyti tikslinti Sporto įstatymo, taip pat Švietimo įstatymo tam tikras nuostatas.

Komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas vienareikšmiškai pritaria, kad sportininkus ugdančios įstaigos turi būti sporto sistemos dalis, todėl peržiūrėjęs esamą reglamentavimą, siūlys Seimui reikalingas įstatymų pataisas. 

 

Komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, tel. (8 5) 239 6653

Parengė

Seimo kanceliarijos patarėja Jurgita Petniūnaitė, tel. (8 5) 239 6177

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-05-14 14:28
Sportas, Politika
pasidalinti
atgal