Šiaulių oro uosto klausimas yra ir valstybės reikalas

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas praeitą savaitę raštu kreipėsi į Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį prašydamas rasti galimybių prisidėti prie visai Šiaurės Lietuvai svarbaus oro uosto projekto. Taip būtų pasiekta didžiulė pažanga gaivinant dėl karantino susilpnėjusią krašto ekonomiką ir efektyviau išnaudojant valstybės turtą. Šiaulių meras su Seimo nariais apžiūrėjo Šiaulių oro uoste jau prasidėjusius darbus.

Šiaulių miesto savivaldybė su ,,Aviatic MRO“ pasirašė investicijų sutartį, pagal ją verslas planuoja oro uosto teritorijoje įrengti didžiausią Europoje orlaivių techninės priežiūros ir remonto centrą. Šiaulių miesto savivaldybės užsakymu jau pradėti darbai, kurių metu beveik 5 mln. eurų iš miesto biudžeto skirti riedėjimo takams ir peronui atnaujinti. Šis turtas, beje, priklauso valstybei.

Šiaulių miesto meras, pasirašęs kreipimąsi Ministrui Pirmininkui, apie raštą Vyriausybės vadovui informavo Šiaulių krašto bičiulių grupės narius. Su parlamentinės grupės vadovu Stasiu Tumėnu ir Seimo Pirmininko pirmąja pavaduotoja Rima Baškiene Artūras Visockas apsilankė oro uoste, apžiūrėjo vykdomus darbus.

„Visą tą darbą, kurį miestas atliko stiprindamas Šiaulių oro uostą, apibendrino raštas Ministrui Pirmininkui. Visi suprantame Šiaulių oro uosto saugumo užtikrinimo, gynybos svarbą šaliai, bet jis turi ir didžiulį ekonominį potencialą. Ilgiausias pakilimo takas Baltijos šalyse yra ir puikiai prižiūrimas dėl Šiauliuose vykdomos NATO oro policijos misijos. Nuolatinė priežiūra kainuoja nemažas lėšas, taigi, visiškai logiška, kad visa tai galėtų tarnauti ir verslui. Kviečiu šalies logistikos kompanijas išnaudoti šį valstybės turtą. Tokiu būdu susikurtų visapusė nauda, įskaitant daugybės aukštesnės pridėtinės vertės darbo vietų atsiradimą. Šiaulių oro uosto klausimas yra ir valstybės reikalas“, – sako Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Vyriausybės prašoma rasti būdų prisidėti prie Šiaulių miesto pradėtų oro uosto infrastruktūros atnaujinimo darbų, paskiriant šiam projektui trūkstamas lėšas – 4,72 mln. eurų.

Nuotraukose:

  • Šiaulių oro uoste vykdomus darbus apžiūri Seimo narys Stasys Tumėnas, SĮ Šiaulių oro uostas direktorė Aurelija Kuezada, Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.
  • SĮ Šiaulių oro uosto orlaivių perono statybos darbai.
Pranešimą paskelbė: Šiaulių miesto savivaldybė
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal