Seimo Antikorupcijos komisija prašo informacijos dėl susisiekimo ministro

2020 m. gegužės 19 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Seimo Antikorupcijos komisija, reaguodama į gautą ir viešoje erdvėje paskleistą informaciją dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus galimai vykdyto nuosavo namo rekonstrukcijos savivaldybės viešųjų pirkimų konkursus laimėjusių įmonių lėšomis, kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, prašydama informuoti, ar yra imtasi priemonių šiems faktams išaiškinti.

Gavusi Specialiųjų tyrimų tarnybos atsakymą, komisija priims sprendimą dėl tyrimo pradėjimo.

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sulaukė kaltinimų, kad eidamas Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas, pažadėjo statybų bendrovei sėkmę darželių ir mokyklų remonto konkursuose. Už tai esą 10 proc. nuo laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai. Praeitį atskleisti nusprendęs verslininkas tvirtina, kad viešųjų pirkimų pinigais, atskaičiuojant procentą nuo laimėtų konkursų, buvo finansuoti ir kiti J. Narkevičiaus šeimos gerovės projektai. Nei už juos, nei už anksčiau rekonstruoto namo remonto darbus su verslininku, jo teigimu, nebuvo atsiskaityta – politiko šeimos vardu tėra išrašytos vos kelios sąskaitos.

Komisijos pirmininkas Ričardas Juška

Mob. 8 668 42 144

El. p. ricardas.juska@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-05-19 16:33
Politika
pasidalinti
atgal