Seimo Antikorupcijos komisija kviečia susisiekimo ministrą atsakyti į klausimus

2020 m. birželio 1 d. pranešimas žiniasklaidai

Birželio 3 d. Seimo Antikorupcijos komisija posėdyje pakartotinai svarstys VĮ „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto“ direkcijos generalinio direktoriaus pareigoms užimti konkurso skaidrumo klausimą. Posėdyje pateikti atsakymus į klausimus ir dokumentus pakviestas susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Komisijoje tyrimas pradėtas siekiant išsiaiškinti visas prieštaringas aplinkybes dėl Susisiekimo ministerijos organizuoto valstybinio Klaipėdos jūrų uosto vadovo konkurso. Vienas iš konkurso dalyvių – Vaidas Šukys suabejojo konkurso objektyvumu ir skaidrumu, žiniasklaidai papasakojo abejonių keliančias aplinkybes. Konkursą laimėjo buvęs koncerno „Achemos grupė“ valdomos Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos („Klasco“) gamybos direktorius Algis Latakas. Praėjusiais metais jis kandidatavo į miesto tarybą „valstiečių“ sąraše ir partiją savivaldos rinkimuose parėmė trimis tūkstančiais eurų.

Komisijos pirmininkas Ričardas Juška, mob. 8 668 42 144

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija