Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija pritaria jaunimo politikos įgyvendinimą efektyvinantiems įstatymo pakeitimams

2020 m. birželio 3 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Šiandien posėdyje Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija pritarė Vyriausybės inicijuotam Jaunimo politikos pagrindų įstatymo projektui (Nr. XIIIP-4601), kuriuo siekiama tobulinti jaunimo politikos įgyvendinamąjį lygmenį, užtikrinti visų jaunimo grupių problemų sprendimą, kaštų požiūriu efektyvią, racionalią, horizontaliuoju principu vykdomą jaunimo politiką.

Įstatymo projektu siūloma apibrėžti ir patikslinti jaunimo politiką įgyvendinančias institucijas ir įtvirtinti išmaniojo darbo su jaunimu bei jaunimo informavimo ir konsultavimo sąvokas.

Atsižvelgdama į Seimo kanceliarijos Teisės departamento pastabas ir išklausiusi posėdyje dalyvavusių Socialinės apsaugos ir dabo ministerijos, Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros bei Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos atstovų nuomonių, Komisija siūlo pakoreguoti išmaniojo darbo su jaunimu bei jaunimo informavimo ir konsultavimo sąvokas, įtvirtinti mokinių savivaldos sąvoką. Taip pat Komisija, siekdama užtikrinti galimybes jaunimo organizacijų atstovams dalyvauti Vyriausybės įgaliotos institucijos valdyme, taip stiprinant pilietinės visuomenės interesų atstovavimą priimant sprendimus ir dalyvaujant jų įgyvendinime, siūlo įstatyme nustatyti aiškias Vyriausybės įgaliotos institucijos patariamosios institucijos – Jaunimo reikalų tarybos funkcijas.

Komisijos nuomone labai svarbu, kad jaunimo politika būtų kokybiškai koordinuojama ir būtų užtikrinamas jos tolygus vystymas tiek nacionaliniu, tiek regioniniu mastu, todėl Komisija siūlo įstatyme įtvirtinti rekomendacijų savivaldybėms, taip pat jaunimo politikos įgyvendinimo ataskaitos Vyriausybei teikimą.

Toliau įstatymo projektas ir Komisijos pasiūlymai bus svarstomi pagrindiniame – Socialinių reikalų ir darbo komitete. 

Komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, tel. (8 5) 239 6653

Parengė

Seimo kanceliarijos patarėja Jurgita Petniūnaitė, tel. (8 5) 239 6177

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-06-03 16:09
Socialinė sauga, Politika
pasidalinti
atgal