Seimo Sveikos gyvensenos komisija: ar sumažinsime elektromagnetinės spinduliuotės poveikį sveikatai?

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Trečiadienis, 2020 m. birželio 17 d.
Renginio pradžia: 15:00
Renginio pabaiga: Trečiadienis, 2020 m. birželio 17 d.
Renginio vieta: Lietuvos Tarybos salė (Seimo I rūmai)

2020 m. birželio 16 d. pranešimas žiniasklaidai

Birželio 17 d. (trečiadienį), 15 val. Seimo Lietuvos Tarybos salėje (I rūmai) Seimo Sveikos gyvensenos komisijos iniciatyva kartu su Seimo Aplinkos apsaugos ir Žmogaus teisių komitetais rengiama diskusija „Penktosios kartos judriojo ryšio (5G) įtaka gyventojų sveikatai ir imunitetui“.

Vyriausybė patvirtino Lietuvos Respublikos penktosios kartos judriojo ryšio (5G) plėtros 2020–2025 m. gaires, kurių tikslas – užtikrinti efektyvią ir sparčią penktosios kartos judriojo ryšio plėtrą Lietuvoje iki 2025 metų. Gairių priemonių plane numatyta parengti informaciją apie elektromagnetinės spinduliuotės saugos sveikatai užtikrinimo priemones diegiant 5G ryšio sistemas, tačiau visuomenei kyla nemažai klausimų dėl penktosios kartos judriojo ryšio (5G) tikėtino ir galimai rimto pavojaus gyventojų sveikatai ir imunitetui.

Diskusijos tikslas – pasidalinti turima informacija apie penktosios kartos judriojo ryšio (5G) plėtrą ir atsakyti į visuomenės keliamus klausimus.

Į renginį kviečiami Seimo nariai, valstybės institucijų, įstaigų, mokslo ir studijų įstaigų, taip pat nevyriausybinių organizacijų atstovai, kiti suinteresuotieji asmenys.

Diskusiją tiesiogiai bus galima stebėti internetu ir Seimo „YouTube“ paskyroje.

Kontaktams:

Komisijos pirmininkas Dainius Kepenis, tel. (8 5) 239 6603

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2020-06-16 11:17
Sveikata, grožis, Politika
Renginio pradžia
2020-06-17, trečiadienis15:00
Renginio pabaiga
2020-06-17
Renginio vieta
Lietuvos Tarybos salė (Seimo I rūmai)