Seime bus diskutuojama, kaip kiekvienas žmogus gali prisidėti prie vaikų ateities

2020 m. rugpjūčio 12 d. pranešimas žiniasklaidai

  

Rugpjūčio 17 d. 13 val. Spaudos konferencijų salėje (Seimo II rūmai) vyks diskusija „Psichosocialinių ir akademinių kompetencijų sąsajos“, o 15 val. Seimo III rūmų parodų galerijoje – Simonos Damulienės projekto „Noriu augti laimingas“ pamokų ciklo fotoparodos atidarymas.

Renginiuose bus pristatytas projektas „Noriu augti laimingas“, kuriame akcentuojama, kad visi vaikai yra svarbūs, o jų ateities gerovė priklauso nuo švietimo. Bus kviečiama diskutuoti apie kiekvieno žmogaus galimybę prisidėti prie vaikų ugdymo kokybės gerinimo. Taip pat bus kalbama apie moksleivių emocinės savijautos įtaką savivertei, savirealizacijos galimybėms ir mokymosi rezultatams.

„Per ketverius projekto metus Jonavos mokyklų klasėse lankėsi, pamokas moksleiviams vedė ir savo patirtimi dalijosi daug žmonių, tikinčių, kad geriausia investicija – vaikų ateitis. Ir ne tik į savo vaikų! Biatlonininkas Tomas Kaukėnas, dizainerė Julija Janus, policininkas Dalius Mackela, Izraelio ambasadorius Lietuvoje Amiras Maimonas, žurnalistas Aurimas Perednis, aktoriai Edita Užaitė ir Eimutis Kvosčiauskas bei daugelis kitų savanorių prisidėjo ir augino mūsų visų vaikus – mūsų Lietuvą“, – sako projekto „Noriu augti laimingas“ kūrėja, trijų vaikų mama S. Damulienė.

Projekto „Noriu augti laimingas“ pamokose lankėsi ir diskusiją Seime iniciavusi Seimo narė Dovilė Šakalienė. „Atviras, nuoširdus bendravimas, pasidalijimas patirtimi, milijonas klausimų liudija, kaip svarbu mūsų vaikams turėti galimybę pamatyti ir išgirsti kuo įvairesnių patirčių. Simonos pamokos – tarsi į pasaulį atverti langai, leidžiantys vaikams geriau įsivaizduoti, kaip jie nori kurti savo gyvenimą, ir tuo pačiu labiau pasitikėti savimi, priimti ir vertinti kitą žmogų ir save. Manau, kad šis projektas atskleidžia, kaip svarbu nesusikoncentruoti vien į akademines kompetencijas, kaip svarbu padėti vaikui atrasti savo kelią į laimingą, kūrybingą, įdomų gyvenimą“, – mintimis dalijasi parlamentarė D. Šakalienė.

Projekto akimirkas fiksavo fotografai Alina ir Saulius Grimalauskai. Po diskusijos bus pristatyta jų darbų paroda, kurioje pažymėta autorių matymo trajektorija keliaujant reportažui reikiamo vaizdo link, perteikiant emocijas ir detales. „Mums visos pamokų akimirkos buvo vienodai svarbios – ar tai ypatingų svečių nuoširdūs pasakojimai, ar besijuokiančių, susimąsčiusių vaikų veidai“, – pabrėžia A. Grimalauskienė.

Diskusiją moderuos filosofas Algirdas Davidavičius, dalyvaus Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos narė, Vaiko gerovės grupės vicepirmininkė, psichologė Dovilė Šakalienė, trijų vaikų mama, VšĮ „Noriu augti laimingas“ direktorė ir projekto autorė Simona Damulienė, abiturientė, Jonavos r. jaunimo visuomeninių organizacijų sąjungos „Apskritas stalas“ pirmininkė Guoda Mockaitė ir pradinio ugdymo mokytoja ekspertė, emocinių įgūdžių lavinimo bei smurto prevencijos programos „Antras žingsnis“ vadovė Valdonė Šimonytė.

Norintieji dalyvauti kviečiami užsiregistruoti iki rugpjūčio 16 dienos, o renginio dieną būtina turėti asmens tapatybės kortelę ir apsauginę veido kaukę.

Diskusijos ir parodos iniciatorė – Seimo narė Dovilė Šakalienė.

Daugiau informacijos

Seimo narė Dovilė Šakalienė

Tel. (8 5)  239 6632, el. p. dovile.sakaliene@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-08-12 10:32
Švietimas ir mokslas, Politika
Renginio pradžia
2020-08-17, pirmadienis13:00
Renginio pabaiga
2020-08-17
Renginio vieta
Seimo Spaudos konferencijų salėje
pasidalinti
atgal