„Kauno grūdų“ naujausiai gamyklai – aukščiausias pasaulinio maisto saugos standarto įvertinimas

Alytuje veikiančioje „Kauno grūdų“ greitai paruošiamų produktų gamykloje atliktas pakartotinis metinis pasaulinio maisto saugos standarto BRC (Britų mažmeninės prekybos konsorciumo) auditas. Išlaikytas aukščiausias įvertinimas, kuris reiškia, kad gamykla atitinka itin griežtus standarto reikalavimus ir joje gaminami produktai yra saugūs bei kokybiški.

„Gaminamos produkcijos kokybės užtikrinimas yra mūsų veiklos pagrindas. Esame vienintelė įmonė Šiaurės Europoje, turinti nuosavas greitai paruošiamų produktų gamyklas ir galinti pasiūlyti platų asortimentą iš Lietuvoje užaugintų žaliavų. Sau keliame aukštus reikalavimus, kad užsitikrintume vartotojų pasitikėjimą. Džiugu, kad atliekami pasauliniai maisto saugos ir kokybės auditai bei gaunami sertifikatai tik patvirtina aukštą kokybės lygį“, – sako AB „Kauno grūdai“ generalinis direktorius Tautvydas Barštys.

„Pasaulinis maisto saugos standartas BRC – tai ne tik vienas garbingiausių standartų, galiojančių daugelyje šalių. Tai yra griežtas savikontrolės mechanizmas, patvirtinantis apie maisto saugą ir kokybę“, – pažymi AB „Kauno grūdai“ Kokybės kontrolės direktorė Rima Juknevičienė.

Kaip ji pasakoja, gamykla audituota pagal naujausią – 8-ąją – BRC standarto versiją. „Standarte išdėstyta daugiau kaip 300 reikalavimų, kurie apima bei reglamentuoja gamintojo naudojamą įrangą, personalo kvalifikaciją, žaliavų kokybę ir patikimumą, sanitarinius higieninius kriterijus, kokybės ir maisto saugos savikontrolę, mokslinių–techninių pasiekimų bei inovacijų taikymą procesuose ir kita“, – pasakoja „Kauno grūdų“ kokybės kontrolės direktorė R. Juknevičienė. Kaip ji pažymi, Alytuje veikiančioje įmonės greitai paruošiamų produktų gamykloje atlikto audito metu buvo vertinami visi šie kriterijai. Gamyklai suteiktas AA lygis, kuris yra aukščiausias BRC standarto įvertinimas, patvirtinantis, jog gamykloje užtikrinama visų gamybos grandžių ir technologinių procesų kontrolė bei priežiūra, o gaminami produktai yra saugūs bei kokybiški.

Praėjusiais metais Alytuje pastatytoje 6,5 tūkst. kvadratinių metrų plotą užimančioje gamykloje sumontuota moderni įranga, atitinkanti aukščiausius kokybės reikalavimus, įsigyta iš lyderiaujančių Vokietijos, Prancūzijos, Šveicarijos ir kitų Europos gamintojų. Naujai įdiegtos technologijos leido ne tik dar labiau padidinti įmonės greitai paruošiamų produktų gamybos našumą, bet ir praplėsti asortimentą – pristatytos iki tol negamintos naujos greitai paruošiamų produktų kategorijos indeliuose: itališko stiliaus makaronai (it. pasta), javainių mišiniai, skrudintų javainių (granola) mišiniai, kuskusas.

Greitai paruošiamų produktų verslą AB „Kauno grūdai“ pradėjo prieš 8-erius metus, kai buvo atidaryta pirmoji iki šiol veikianti gamykla Kėdainiuose, kuri taip pat BRC įvertinta AA lygiu. 95 proc. įmonės pagamintų greitai paruošiamų maisto produktų iškeliauja į svečias šalis, tarp kurių – Didžioji Britanija, Švedija, Danija ir kt. „Kauno grūdų“ greitai paruošiamų produktų asortimente – Lietuvoje ir užsienyje žinomų prekių ženklų „Sun Yan“, „Activus“, „Dorea“, „Just Inn“ greitai paruošiami makaronai ir košės. Įmone pasitiki, užsakydami privačiais prekių ženklais pažymėtos produkcijos gamybą, daugiau nei keturios dešimtys didžiųjų užsienio kompanijų.

Pranešimą paskelbė: KG Distribution
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-09-10 12:36
Pramonė, gamyba, Maisto pramonė
pasidalinti
atgal