Kultūros ministras Alytuje aptarė regionui aktualius kultūros klausimus

Penktadienį kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas lankėsi Alytaus kultūros įstaigose ir dalyvavo Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokyklos renovuoto komplekso atidaryme. Regioninės kultūros politikos ir regiono kultūrinės veiklos aktualijas bei vykdomus projektus ministras aptarė su Alytaus rajono savivaldybės meru Algirdu Vrubliausku, kitais savivaldos atstovais.

Vietos teatro bendruomenę ministras pasveikino su naujojo Alytaus miesto teatro sezono pradžia, aptarė tolesnes teatro veikos perspektyvas ir bendradarbiavimo plėtros galimybes.

Kultūros ministras taip pat lankėsi Alytaus kraštotyros muziejuje, kur kaupiamas, tyrinėjamas, saugomas ir pristatomas visuomenei dvasinis ir materialusis Dzūkijos paveldas. Muziejuje aptartos jo veiklos stiprinimo galimybės ir vykdomi projektai. Nuo birželio 1 d. Alytaus kraštotyros muziejus kartu su partneriais – Suvalkų regioniniu muziejumi ir Lazdijų krašto muziejumi – pradėjo įgyvendinti projektą „Pasienio poezija – kalbantis paveikslas“, kuris skirtas užtikrinti subalansuotą istorijos, gamtos ir kultūros paveldo plėtrą bei pritaikymą turizmui.

Kultūros ministro susitikime su Alytaus rajono savivaldybės meru A. Vrubliausku akcentuota regioninio kultūrinio bendradarbiavimo svarba.

Dalyvaudamas Kurnėnų Lauryno Radziukyno mokyklos renovuoto komplekso atidaryme kultūros ministras M. Kvietkauskas pasidžiaugė, kad Alytaus regione randasi dar vienas kultūros, turizmo ir švietimo židinys, kartu įprasminantis ir mecenatystę. Kurnėnų mokykla įkurta 1936 m. Amerikos lietuvio inžinieriaus Lauryno Radziukyno iniciatyva ir lėšomis. Apgriuvusi mokykla šiuo metu bendromis valstybės biudžeto, savivaldos ir Europos Sąjungos lėšomis baigiama prikelti antram gyvenimui, pritaikant ją kultūros, turizmo ir švietimo veikloms.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-09-11 15:32
Kultūra
pasidalinti
atgal